Zapečená treska se špenátem a rajčaty
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 2
Přejít na suroviny
- 200 g baby špenát
- 85 g nízkotučný měkký krémový sýr
- 2 x 140g filety tresky bez kůže
- 1 velké rajčenakrájené na plátky
- 2 lžíce parmazánnastrouhaný najemno
- kcal251
- tuky9g
- nasycené5g
- sacharidy6g
- cukry6g
- vláknina3g
- proteín36g
- sůl1.2g
Postup přípravy
krok 1
Rozehřejte troubu na 200°C. Všechen špenát vsypte do velké pánve, zahřívejte na střední teplotu, míchejte a otáčejte, dokud lístky nezavadnou. Sejměte z plotny a pokud špenát pustil vodu, slijte ji.
krok 2
Špenát smíchejte s měkkým krémovým sýrem, poté navrstvěte na dno menší zapékací mísy a položte na něj filety tresky. Na ryby položte nakrájená rajčata a posypte parmazánem. Pečte 15–20 minut ( dobu pečení uzpůsobte výšce filetů) nebo dokud se maso snadno neodděluje po plátcích.