
Zapečená treska se špenátem a rajčaty
Porce 2
Velmi snadné
Příprava
Vaření
Nízkotučná rybí večeře, která využívá pouze pět ingrediencí. Podávejte jídlo se smetanovou bramborovou kaší a příjemně tak doplňte ušetřené kalorie - sklidíte zasloužené ovace.
Přejít na suroviny
- 200 g baby špenát
- 85 g nízkotučný měkký krémový sýr
- 2 x 140g filety tresky bez kůže
- 1 velké rajčenakrájené na plátky
- 2 lžíce parmazánnastrouhaný najemno
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal251
- tuky9g
- nasycené5g
- sacharidy6g
- cukry6g
- vláknina3g
- proteín36g
- sůl1.2g
Postup přípravy
krok 1
Rozehřejte troubu na 200°C. Všechen špenát vsypte do velké pánve, zahřívejte na střední teplotu, míchejte a otáčejte, dokud lístky nezavadnou. Sejměte z plotny a pokud špenát pustil vodu, slijte ji.
krok 2
Špenát smíchejte s měkkým krémovým sýrem, poté navrstvěte na dno menší zapékací mísy a položte na něj filety tresky. Na ryby položte nakrájená rajčata a posypte parmazánem. Pečte 15–20 minut ( dobu pečení uzpůsobte výšce filetů) nebo dokud se maso snadno neodděluje po plátcích.