reklama

  • 1 hrst lesních hub
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
    nakrájená najemno
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 menší brambory
    oloupané, nakrájené na kostky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 bobkový list
  • 3 stroužky česneku
    podrvené
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 1 mrkev
    na kolečka
  • 1 petržel
  • malý kousek celeru
  • 3-4 růžičky brokolice
  • majoránka
  • sůl
  • pepř

    Postup přípravy

    • krok 1

      Houby propláchněte horkou vodou, případně nechte chvíli v horké vodě změknout. Potom je dejte do kastrůlku, zalijte další vodou a přiveďte k varu.

    • krok 2

      V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm cibuli doměkka. Pak zaprašte moukou a míchejte, až mouka zezlátne.

    • krok 3

      Zalejte zeleninovým vývarem a přidejte nakrájené brambory, poloměké houby a kořenovou zeleninu. Přiveďte k varu a vařte 15 minut.

    • krok 4

      Na posledních 5 minut přidejte brokolici.

    • krok 5

      Pak do bramboračky prolisujte česnek, vsypte majoránku, stáhněte z ohně a podle potřeby dochuťte pepřem a solí. Můžete ochutit i nasekanou petrželkou.

    reklama
    reklama
    reklama
    reklama