Rychlá domácí česnečka s bramborami
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
Přejít na suroviny
- 4 brambory
- 10 stroužků česneku
- 1 cibule
- litr zeleninového vývaru
- 2 lžíce másla
- 1 vejce
- sůl a pepř
- kmín
- bobkový list
- majoránka
- petrželka
- nové koření
Postup přípravy
krok 1
Osmažení cibule: V hrnci na rozpuštěném másle lehce osmahněte nakrájenou cibuli, dokud nezesklovatí.
krok 2
Vaření: Zalijte cibuli vodou nebo zeleninovým vývarem. Přidejte na malé kostky nakrájené brambory spolu s kmínem, bobkovým listem a novým kořením.
krok 3
Česnek: Jakmile cibule změkne, přidejte na plátky nakrájený česnek (5 stroužků). Zbytek česneku prolisujte a přidejte až v poslední minutě vaření, aby si zachoval co nejvíce vitamínů a svou výraznou chuť.
krok 4
Dochucení: Ochucujte majoránkou, petrželí nebo libečkem, pepřem a solí. Po vypnutí sporáku přidejte prolisovaný česnek a jedno rozšlehané vejce.