reklama

Suroviny

  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 cibule, nakrájená na silnější plátky
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 plechovka kokosové mléko (400 ml)
  • 1 lžíce med tekutý
  • 2 lžíce sójová omáčka, + k podávání (nemusí být)
  • 300 g zeleninová směs na wok
  • 200 g tofu, na kostičky o velikosti sousta
  • 2 balení nudlí na wok udon, cca 300 g
  • 4 ks jarní cibulka, nakrájená šikmo na kolečka

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ve velkém woku nebo hrnci rozehřejte olej a přidejte cibuli. Restujte několik minut do změknutí, poté vmíchejte kari a dále opékejte asi 1 minutu. Postupně za stálého míchání přiléváme kokosové mléko a vytvořte omáčku. Do pánve přidejte 600 ml vody, poté vmíchejte med a sójovou omáčku. Přiveďte k varu a vařte 5 minut.

  • KROK 2

    Do pánve přidejte restovanou zeleninu, tofu a udon, přikryjte a vařte další 3-4 minuty. Ochutnejte, ochuťte solí a pepřem, případně přidejte ještě trochu sójové omáčky. Rozdělte do misek a posypte jarní cibulkou.

reklama
reklama
reklama
reklama