reklama

  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 cibule
    nakrájená na silnější plátky
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 plechovka kokosové mléko
    (400 ml)
  • 1 lžíce med
    tekutý
  • 2 lžíce sójová omáčka
    + k podávání (nemusí být)
  • 300 g zeleninová směs
    na wok
  • 200 g tofu
    na kostičky o velikosti sousta
  • 2 balení nudlí na wok udon
    cca 300 g
  • 4 ks jarní cibulka
    nakrájená šikmo na kolečka

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal437
  • tuky26g
  • nasycené16g
  • sacharidy35g
  • cukry12g
  • vláknina7g
  • proteín14g
  • sůl1.6g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve velkém woku nebo hrnci rozehřejte olej a přidejte cibuli. Restujte několik minut do změknutí, poté vmíchejte kari a dále opékejte asi 1 minutu. Postupně za stálého míchání přiléváme kokosové mléko a vytvořte omáčku. Do pánve přidejte 600 ml vody, poté vmíchejte med a sójovou omáčku. Přiveďte k varu a vařte 5 minut.

  • krok 2

    Do pánve přidejte restovanou zeleninu, tofu a udon, přikryjte a vařte další 3-4 minuty. Ochutnejte, ochuťte solí a pepřem, případně přidejte ještě trochu sójové omáčky. Rozdělte do misek a posypte jarní cibulkou.

reklama
reklama
reklama
reklama