Rychlá kari polévka s udon nudlemi
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Suroviny
- 1 lžíce olivový olej
- 1 cibule, nakrájená na silnější plátky
- 2 lžíce kari koření
- 1 plechovka kokosové mléko (400 ml)
- 1 lžíce med tekutý
- 2 lžíce sójová omáčka, + k podávání (nemusí být)
- 300 g zeleninová směs na wok
- 200 g tofu, na kostičky o velikosti sousta
- 2 balení nudlí na wok udon, cca 300 g
- 4 ks jarní cibulka, nakrájená šikmo na kolečka
Postup přípravy
- KROK 1
Ve velkém woku nebo hrnci rozehřejte olej a přidejte cibuli. Restujte několik minut do změknutí, poté vmíchejte kari a dále opékejte asi 1 minutu. Postupně za stálého míchání přiléváme kokosové mléko a vytvořte omáčku. Do pánve přidejte 600 ml vody, poté vmíchejte med a sójovou omáčku. Přiveďte k varu a vařte 5 minut.
- KROK 2
Do pánve přidejte restovanou zeleninu, tofu a udon, přikryjte a vařte další 3-4 minuty. Ochutnejte, ochuťte solí a pepřem, případně přidejte ještě trochu sójové omáčky. Rozdělte do misek a posypte jarní cibulkou.