Rychlá kari polévka s udon nudlemi
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 1 lžíce olivový olej
- 1 cibulenakrájená na silnější plátky
- 2 lžíce kari koření
- 1 plechovka kokosové mléko(400 ml)
- 1 lžíce medtekutý
- 2 lžíce sójová omáčka+ k podávání (nemusí být)
- 300 g zeleninová směsna wok
- 200 g tofuna kostičky o velikosti sousta
- 2 balení nudlí na wok udoncca 300 g
- 4 ks jarní cibulkanakrájená šikmo na kolečka
- kcal437
- tuky26g
- nasycené16g
- sacharidy35g
- cukry12g
- vláknina7g
- proteín14g
- sůl1.6g
Postup přípravy
krok 1
Ve velkém woku nebo hrnci rozehřejte olej a přidejte cibuli. Restujte několik minut do změknutí, poté vmíchejte kari a dále opékejte asi 1 minutu. Postupně za stálého míchání přiléváme kokosové mléko a vytvořte omáčku. Do pánve přidejte 600 ml vody, poté vmíchejte med a sójovou omáčku. Přiveďte k varu a vařte 5 minut.
krok 2
Do pánve přidejte restovanou zeleninu, tofu a udon, přikryjte a vařte další 3-4 minuty. Ochutnejte, ochuťte solí a pepřem, případně přidejte ještě trochu sójové omáčky. Rozdělte do misek a posypte jarní cibulkou.