Rychlá krevetová polévka s nudlemi
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 1 porce
Přejít na suroviny
- 85 g rýžové nudlesilné
- 500 ml zeleninový vývarhorký, lze nahradit kuřecím
- 1 lžička rybí omáčka
- limetová šťávaz 1/2 limety
- 1 hvězdička badyán
- 1 špetka krupicový cukr
- 1 hrst krevetymalé, syrové
- 1/2 hrsti mátalístky
- 1/2 hrsti koriandr čerstvýlístky
- chilli papričkačervená, nakrájená, k podávání
- kcal256
- tuky3g
- nasycené0g
- sacharidy30g
- cukry3g
- vláknina2g
- proteín31g
- sůl3.33g
Postup přípravy
krok 1
Nudle uvařte ‚al dente‘, poté sceďte. Vývar dejte do hrnce s rybí omáčkou, limetkovou šťávou, badyánem a špetkou cukru. Přiveďte k varu a přidejte nudle a krevety. Prohřejte, nalijte do misky a podávejte posypané mátou, koriandrem a chilli.