reklama

  • 85 g rýžové nudle
    silné
  • 500 ml zeleninový vývar
    horký, lze nahradit kuřecím
  • 1 lžička rybí omáčka
  • limetová šťáva
    z 1/2 limety
  • 1 hvězdička badyán
  • 1 špetka krupicový cukr
  • 1 hrst krevety
    malé, syrové
  • 1/2 hrsti máta
    lístky
  • 1/2 hrsti koriandr čerstvý
    lístky
  • chilli paprička
    červená, nakrájená, k podávání

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal256
  • tuky3g
  • nasycené0g
  • sacharidy30g
  • cukry3g
  • vláknina2g
  • proteín31g
  • sůl3.33g

Postup přípravy

  • krok 1

    Nudle uvařte ‚al dente‘, poté sceďte. Vývar dejte do hrnce s rybí omáčkou, limetkovou šťávou, badyánem a špetkou cukru. Přiveďte k varu a přidejte nudle a krevety. Prohřejte, nalijte do misky a podávejte posypané mátou, koriandrem a chilli.

reklama
reklama
reklama
reklama