reklama

Suroviny

  • 85 g rýžové nudle, silné
  • 500 ml zeleninový vývar horký, lze nahradit kuřecím
  • 1 lžička rybí omáčka
  • limetová šťáva z 1/2 limety
  • 1 hvězdička badyán
  • 1 špetka krupicový cukr
  • 1 hrst krevety malé, syrové
  • 1/2 hrsti máta, lístky
  • 1/2 hrsti koriandr čerstvý, lístky
  • chilli paprička, červená, nakrájená, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Nudle uvařte ‚al dente‘, poté sceďte. Vývar dejte do hrnce s rybí omáčkou, limetkovou šťávou, badyánem a špetkou cukru. Přiveďte k varu a přidejte nudle a krevety. Prohřejte, nalijte do misky a podávejte posypané mátou, koriandrem a chilli.

reklama
reklama
reklama
reklama