reklama

Suroviny

  • 150 g směs na pizzu, nebo směs na ciabattu
  • 125 g crème fraîche
  • 2 lžičky smetanový křen
  • 1 ks šalotka, jemně nasekané
  • 1 lžíce parmazán, nastrouhaný
  • 1 svazek jarní cibulka, očištěná
  • 2 lžíce olivový olej
  • mouka pšeničná hladká, na podsypání
  • 100 g uzený losos
  • 1 hrst rukola
  • citronová šťáva z 1/2 citronu

Postup přípravy

  • KROK 1

    Zahřejte troubu na 200 °C. Připravte těsto na pizzu podle návodu na obalu. Smíchejte crème fraîche, křen, šalotku, parmazán a opepřete.

  • KROK 2

    Celé jarní cibulky promíchejte s 1 lžící olivového oleje, osolte, opepřete a vložte do malé zapékací misky. Pečte 5 minut, poté vyjměte a zvyšte teplotu trouby na 240 °C.

  • KROK 3

    Těsto vyválejte s trochou mouky (nebo chlebové směsi) na jednu nebo dvě tenké kulaté pizzy. Posaďte se na plech nebo kámen na pizzu. Natřete na těsto směs crème fraîche. Nahoru naaranžujte lososa spolu s napůl opečenou celou jarní cibulkou. Okořeňte černým pepřem a poté pečte 10–15 minut, dokud nejsou okraje pizzy opravdu křupavé.

  • KROK 4

    Smíchejte rukolu s kapkou dalšího oleje a citronovou šťávou a před servírováním ji rozprostřete na pizzu – pokud chcete, přidejte ještě hobliny parmazánu.

reklama
reklama
reklama
reklama