reklama

  • 150 g směs na pizzu
    nebo směs na ciabattu
  • 125 g crème fraîche
  • 2 lžičky smetanový křen
  • 1 ks šalotka
    jemně nasekané
  • 1 lžíce parmazán
    nastrouhaný
  • 1 svazek jarní cibulka
    očištěná
  • 2 lžíce olivový olej
  • mouka pšeničná hladká
    na podsypání
  • 100 g uzený losos
  • 1 hrst rukola
  • citronová šťáva
    z 1/2 citronu

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal615
  • tuky40.3g
  • nasycené0g
  • sacharidy35.8g
  • cukry0g
  • vláknina2.6g
  • proteín25.5g
  • sůl3.7g

Postup přípravy

  • krok 1

    Zahřejte troubu na 200 °C. Připravte těsto na pizzu podle návodu na obalu. Smíchejte crème fraîche, křen, šalotku, parmazán a opepřete.

  • krok 2

    Celé jarní cibulky promíchejte s 1 lžící olivového oleje, osolte, opepřete a vložte do malé zapékací misky. Pečte 5 minut, poté vyjměte a zvyšte teplotu trouby na 240 °C.

  • krok 3

    Těsto vyválejte s trochou mouky (nebo chlebové směsi) na jednu nebo dvě tenké kulaté pizzy. Posaďte se na plech nebo kámen na pizzu. Natřete na těsto směs crème fraîche. Nahoru naaranžujte lososa spolu s napůl opečenou celou jarní cibulkou. Okořeňte černým pepřem a poté pečte 10–15 minut, dokud nejsou okraje pizzy opravdu křupavé.

  • krok 4

    Smíchejte rukolu s kapkou dalšího oleje a citronovou šťávou a před servírováním ji rozprostřete na pizzu – pokud chcete, přidejte ještě hobliny parmazánu.

reklama
reklama
reklama
reklama