Rychlá pizza s uzeným lososem
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Porce 2
- 150 g směs na pizzunebo směs na ciabattu
- 125 g crème fraîche
- 2 lžičky smetanový křen
- 1 ks šalotkajemně nasekané
- 1 lžíce parmazánnastrouhaný
- 1 svazek jarní cibulkaočištěná
- 2 lžíce olivový olej
- mouka pšeničná hladkána podsypání
- 100 g uzený losos
- 1 hrst rukola
- citronová šťávaz 1/2 citronu
- kcal615
- tuky40.3g
- nasycené0g
- sacharidy35.8g
- cukry0g
- vláknina2.6g
- proteín25.5g
- sůl3.7g
Postup přípravy
krok 1
Zahřejte troubu na 200 °C. Připravte těsto na pizzu podle návodu na obalu. Smíchejte crème fraîche, křen, šalotku, parmazán a opepřete.
krok 2
Celé jarní cibulky promíchejte s 1 lžící olivového oleje, osolte, opepřete a vložte do malé zapékací misky. Pečte 5 minut, poté vyjměte a zvyšte teplotu trouby na 240 °C.
krok 3
Těsto vyválejte s trochou mouky (nebo chlebové směsi) na jednu nebo dvě tenké kulaté pizzy. Posaďte se na plech nebo kámen na pizzu. Natřete na těsto směs crème fraîche. Nahoru naaranžujte lososa spolu s napůl opečenou celou jarní cibulkou. Okořeňte černým pepřem a poté pečte 10–15 minut, dokud nejsou okraje pizzy opravdu křupavé.
krok 4
Smíchejte rukolu s kapkou dalšího oleje a citronovou šťávou a před servírováním ji rozprostřete na pizzu – pokud chcete, přidejte ještě hobliny parmazánu.