Rychlá pizza s uzeným lososem
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Porce 2
Suroviny
- 150 g směs na pizzu, nebo směs na ciabattu
- 125 g crème fraîche
- 2 lžičky smetanový křen
- 1 ks šalotka, jemně nasekané
- 1 lžíce parmazán, nastrouhaný
- 1 svazek jarní cibulka, očištěná
- 2 lžíce olivový olej
- mouka pšeničná hladká, na podsypání
- 100 g uzený losos
- 1 hrst rukola
- citronová šťáva z 1/2 citronu
Postup přípravy
- KROK 1
Zahřejte troubu na 200 °C. Připravte těsto na pizzu podle návodu na obalu. Smíchejte crème fraîche, křen, šalotku, parmazán a opepřete.
- KROK 2
Celé jarní cibulky promíchejte s 1 lžící olivového oleje, osolte, opepřete a vložte do malé zapékací misky. Pečte 5 minut, poté vyjměte a zvyšte teplotu trouby na 240 °C.
- KROK 3
Těsto vyválejte s trochou mouky (nebo chlebové směsi) na jednu nebo dvě tenké kulaté pizzy. Posaďte se na plech nebo kámen na pizzu. Natřete na těsto směs crème fraîche. Nahoru naaranžujte lososa spolu s napůl opečenou celou jarní cibulkou. Okořeňte černým pepřem a poté pečte 10–15 minut, dokud nejsou okraje pizzy opravdu křupavé.
- KROK 4
Smíchejte rukolu s kapkou dalšího oleje a citronovou šťávou a před servírováním ji rozprostřete na pizzu – pokud chcete, přidejte ještě hobliny parmazánu.