Rychlá rybí večeře
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Hotové za 10 až 15 minut
- Snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 400 g konzervované máslové fazole, opláchnuté a sceděné
- 3 lžíce citronový olej, nebo 3 lžíce olivového oleje smíchaného s trochou citronové šťávy
- 2 hrsti čerstvá petrželová nať, nahrubo nasekané lístky
- 100 g chorizo, nakrájené na malé kousky
- 2 ks cca 175g filety treska, bez kůže
Postup přípravy
- KROK 1
Nasypte fazole do mělké misky, která je vhodná do mikrovlnné trouby. Přimíchejte polovinu citronového oleje, polovinu petrželky a na kousky nakrájené chorizo. Navrch položte filety z tresky a zbylý olej. Mísu zakryjte potravinářskou fólií a několikrát ji propíchněte. Zahřívejte v mikrovlnné troubě na nejvyšší výkon po dobu 4 až 5 minut. Hotové filety by měly být neprůhledné a maso by se mělo snadno oddělovat.
- KROK 2
Vyjměte filety z misky. Promíchejte fazole s chorizem a rozdělte je na talíře. Navrch naservírujte filety a posypte petrželkou.