Bistro salát s baby špenátem
Rychlý bistro salát s baby špenátem oceníte jako samostatnou lehkou večeři, hodí se ovšem i jako sofistikovaná příloha. Jednoduchý salát, který snadno přizpůsobíte chutím návštěvy. Hotový ho máte do půl hodiny.
Nasypte fazole do mělké misky, která je vhodná do mikrovlnné trouby. Přimíchejte polovinu citronového oleje, polovinu petrželky a na kousky nakrájené chorizo. Navrch položte filety z tresky a zbylý olej. Mísu zakryjte potravinářskou fólií a několikrát ji propíchněte. Zahřívejte v mikrovlnné troubě na nejvyšší výkon po dobu 4 až 5 minut. Hotové filety by měly být neprůhledné a maso by se mělo snadno oddělovat.
Vyjměte filety z misky. Promíchejte fazole s chorizem a rozdělte je na talíře. Navrch naservírujte filety a posypte petrželkou.