Rychlá zázvorová zmrzlina s čokoládovou polevou s chilli
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 8 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 75 g čerstvý zázvor, najemno nakrájený
- 3 lžíce zázvorový sirup
- 1 l krémová vanilková zmrzlina, změklá
Na čokoládovou polevu s chilli
- 300 g hořká čokoláda, nasekaná
- špetka chilli vločky
- 200 ml plnotučné mléko
- 100 ml vysokotučná smetana ke šlehání
- 25 g třtinový cukr
- kornoutky, k podávání (nepovinné)
Postup přípravy
- KROK 1
Vanilkovou zmrzlinu promíchejte se zázvorem a sirupem, a dejte ji na 1 hodinu ztuhnout do mrazničky.
- KROK 2
Čokoládu a chilli dejte do velké mísy. Mléko, smetanu a cukr přiveďte k varu, poté stáhněte z ohně a nalijte na čokoládu s chilli. Nechte 2 minuty odstát a pak šlehejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Kopeček zázvorové zmrzliny podávejte s ještě teplou polevou.