reklama

  • 75 g čerstvý zázvor
    najemno nakrájený
  • 3 lžíce zázvorový sirup
  • 1 l krémová vanilková zmrzlina
    změklá

Na čokoládovou polevu s chilli

  • 300 g hořká čokoláda
    nasekaná
  • špetka chilli vločky
  • 200 ml plnotučné mléko
  • 100 ml vysokotučná smetana ke šlehání
  • 25 g třtinový cukr
  • kornoutky
    k podávání (nepovinné)

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal479
  • tuky30g
  • nasycené17g
  • sacharidy50g
  • cukry40g
  • vláknina2g
  • proteín6g
  • sůl0.24g

Postup přípravy

  • krok 1

    Vanilkovou zmrzlinu promíchejte se zázvorem a sirupem, a dejte ji na 1 hodinu ztuhnout do mrazničky.

  • krok 2

    Čokoládu a chilli dejte do velké mísy. Mléko, smetanu a cukr přiveďte k varu, poté stáhněte z ohně a nalijte na čokoládu s chilli. Nechte 2 minuty odstát a pak šlehejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Kopeček zázvorové zmrzliny podávejte s ještě teplou polevou.

reklama
reklama
reklama
reklama