reklama

Suroviny

  • 75 g čerstvý zázvor, najemno nakrájený
  • 3 lžíce zázvorový sirup
  • 1 l krémová vanilková zmrzlina, změklá

Na čokoládovou polevu s chilli

  • 300 g hořká čokoláda, nasekaná
  • špetka chilli vločky
  • 200 ml plnotučné mléko
  • 100 ml vysokotučná smetana ke šlehání
  • 25 g třtinový cukr
  • kornoutky, k podávání (nepovinné)

Postup přípravy

  • KROK 1

    Vanilkovou zmrzlinu promíchejte se zázvorem a sirupem, a dejte ji na 1 hodinu ztuhnout do mrazničky.

  • KROK 2

    Čokoládu a chilli dejte do velké mísy. Mléko, smetanu a cukr přiveďte k varu, poté stáhněte z ohně a nalijte na čokoládu s chilli. Nechte 2 minuty odstát a pak šlehejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Kopeček zázvorové zmrzliny podávejte s ještě teplou polevou.

reklama
reklama
reklama
reklama