reklama

  • 75 g máslo
    plus trochu navíc na vymazání
  • 50 g arašídové máslo
  • 1 ks vejce
  • 25 g kakao
  • 50 g hladká mouka
  • 100 g cukr
  • několik lžiček marmeláda

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal290
  • tuky16g
  • nasycené8g
  • sacharidy20g
  • cukry23g
  • vláknina1g
  • proteín5g
  • sůl0.4g

Postup přípravy

  • krok 1

    Dejte máslo a arašídové máslo do misky, která je vhodná do mikrovlnné trouby, a dejte je rozpustit do mikrovlnky na 30 sekund na nejvyšší stupeň. Poté misku vyjměte z mikrovlnné trouby a její obsah důkladně promíchejte. Nechte máslovou směs mírně vychladnout, poté přidejte vejce a promíchejte. Vymažte máslem a vyložte potravinovou fólií druhou kulatou nádobu vhodnou do mikrovlnné trouby (širokou asi 15 cm). Do vymazané a vyložené nádoby vyklopte směs arašídového másla, poté prosejte kakao a mouku a přidejte cukr. Jemně promíchejte, aby vznikla hustá, lepkavá hmota – její povrch uhlaďte lžící.

  • krok 2

    Pomocí čajové lžičky vytvořte důlky na povrchu těsta a každý bohatě naplňte marmeládou, která se při vaření rozpustí a vybublá. Vložte do mikrovlnné trouby na 3-4 minuty na nejvyšší výkon. Vyjměte a nechte 15 minut chladnout (i během chlazení se těsto bude dál vařit) a pak už si můžete pochutnávat!

reklama
reklama
reklama
reklama