Rychlé jehněčí kari se špenátem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 1/2 lžičky římský kmín
- 2 lžičky slunečnicový olej
- 200g libový jehněčí steak, nakrájený na kostky
- 1 červená paprika, zbavená semínek a nakrájená
- 1 zelená chilli paprika, zbavená semínek a nakrájená
- 2 lžíce jemná kari pasta
- 225g konzervovaná rajčata krájená
- 160ml kokosový krém
- 100g baby špenát
- 1/2 lžíce koriandr, nasekaný
Postup přípravy
- KROK 1
Semínka římského kmínu orestujte nasucho asi 20 sekund ve woku, poté přidejte polovinu oleje a jehněčí maso opékejte asi 1 minutu. Maso by nemělo být zcela propečené, mělo by pouze zhnědnout. Přendejte na talíř.
- KROK 2
Přidejte zbytek oleje do woku, poté pár minut opékejte papriku a chilli, dokud nezměknou. Vmíchejte kari pastu, rajčata, kokosový krém a vodu (použijte vodu o objemu poloviny plechovky rajčat) a vařte asi 5 minut do změknutí. Přidejte jehněčí maso, špenát a koriandr a míchejte, dokud špenát nezvadne. Podávejte s rýží basmati.