reklama

  • 1/2 lžičky římský kmín
  • 2 lžičky slunečnicový olej
  • 200g libový jehněčí steak
    nakrájený na kostky
  • 1 červená paprika
    zbavená semínek a nakrájená
  • 1 zelená chilli paprika
    zbavená semínek a nakrájená
  • 2 lžíce jemná kari pasta
  • 225g konzervovaná rajčata krájená
  • 160ml kokosový krém
  • 100g baby špenát
  • 1/2 lžíce koriandr
    nasekaný

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal205
  • tuky15g
  • nasycené8g
  • sacharidy6g
  • cukry5g
  • vláknina2g
  • proteín13g
  • sůl0.66g

Postup přípravy

  • krok 1

    Semínka římského kmínu orestujte nasucho asi 20 sekund ve woku, poté přidejte polovinu oleje a jehněčí maso opékejte asi 1 minutu. Maso by nemělo být zcela propečené, mělo by pouze zhnědnout. Přendejte na talíř.

  • krok 2

    Přidejte zbytek oleje do woku, poté pár minut opékejte papriku a chilli, dokud nezměknou. Vmíchejte kari pastu, rajčata, kokosový krém a vodu (použijte vodu o objemu poloviny plechovky rajčat) a vařte asi 5 minut do změknutí. Přidejte jehněčí maso, špenát a koriandr a míchejte, dokud špenát nezvadne. Podávejte s rýží basmati.

reklama
reklama
reklama
reklama