Rychlé karbanátky z červené čočky
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
Přejít na suroviny
- 500 g červené čočky10-12 povařené doměkka
- 1 ks mrkevnastrouhaná
- 2 stroužky česneku
- 100 g strouhanky
- petrželka
- sůl
- pepř
- citronová kůra
- olivový olej
Postup přípravy
krok 1
Mrkev a česnek opečte za stálého míchání na troše oleje.
krok 2
Polovinu čočky rozmělněte na kaši (v robotu, přes sítko). Druhou polovinu nechte v podobě zrnek - karbanátky tak budou mít příjemnou strukturu.
krok 3
Pak všechnu čočku smíchejte s opečenou zeleninou, petrželkou, citronovou kůrou, osolte a opepřete. Postupně přisypávejte strouhanku, abyste po zpracování získali stejnoměrnou hmotu.
krok 4
Z hmoty vytvarujte karbanátky a obalte je ve strouhance. Opečte je na mírném plameni na pánvi na troše olivového oleje, asi 5 minut z každé strany. Hned podávejte.