Rychlé krémové bílé fazole s krevetami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 3 lžíce olivový olej
- 2 stroužky česnekunadrobno nakrájený
- 400 g bílé fazole z plechovkyopláchnuté a osušené
- 140 g pečená červená paprikaz plechovky, nakrájená
- 3 lžíce crème fraîche
- 200 g čerstvé oloupané krevety
- hrst bazalkalisty, natrhané
- kcal419
- tuky27g
- nasycené8g
- sacharidy19g
- cukry4g
- vláknina8g
- proteín26g
- sůl2.51g
Postup přípravy
krok 1
Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte česnek a zlehka restujte do změknutí. Vmíchejte fazole a papriku, aby se obalily v oleji. Dále přidejte crème fraîche, přiveďte k varu, poté snižte teplotu a vařte 5 minut.
krok 2
Na pánvi rozehřejte zbylý olej, přidejte krevety a rychle opékejte, dokud nejsou rovnoměrně růžové. Bazalku vmíchejte do fazolí a rozdělte na 2 teplé talíře. Navrch dejte krevety a podávejte.