reklama

  • 3 lžíce olivový olej
  • 2 stroužky česneku
    nadrobno nakrájený
  • 400 g bílé fazole z plechovky
    opláchnuté a osušené
  • 140 g pečená červená paprika
    z plechovky, nakrájená
  • 3 lžíce crème fraîche
  • 200 g čerstvé oloupané krevety
  • hrst bazalka
    listy, natrhané

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal419
  • tuky27g
  • nasycené8g
  • sacharidy19g
  • cukry4g
  • vláknina8g
  • proteín26g
  • sůl2.51g

Postup přípravy

  • krok 1

    Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte česnek a zlehka restujte do změknutí. Vmíchejte fazole a papriku, aby se obalily v oleji. Dále přidejte crème fraîche, přiveďte k varu, poté snižte teplotu a vařte 5 minut.

  • krok 2

    Na pánvi rozehřejte zbylý olej, přidejte krevety a rychle opékejte, dokud nejsou rovnoměrně růžové. Bazalku vmíchejte do fazolí a rozdělte na 2 teplé talíře. Navrch dejte krevety a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama