Rychlé kuřecí kari
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Velmi snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 malá cibule, nasekaná nahrubo
- čerstvý zázvor o velikosti palce, nasekaný nahrubo
- 2 stroužek česneku, nasekaný
- 1/ 2 zelená chilli paprička, nasekaná
- 25 g čerstvý koriandr, pár lístků ponechaných na ozdobu
- 2 lžíce kokosový olej
- 4 kuřecí prsa, nakrájená na kousky
- 2 lžičky mletý koriandr
- 2 lžičky mletý římský kmín
- 100 nízkotučný bílý jogurt
- šťáva z 1/2 citronu
K podávání
- vařená rýže basmati, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Cibuli, zázvor, česnek, chilli a čerstvý koriandr spolu se 2 lžícemi vody dejte do food processoru a rozmixujte na pastu.
- KROK 2
Kokosový olej rozehřejte na pánvi na středním ohni.
- KROK 3
Kuře osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem a restujte 4–5 minut dozlatova.
- KROK 4
Snižte teplotu, vsypte mletý koriandr a římský kmín a společně opékejte 2 minuty.
- KROK 5
Přidejte umixovanou pastu a opékejte 2-3 minuty.
- KROK 6
Vlijte 150 ml vody a nechte 15 minut probublávat, dokud není kuře uvnitř zcela hotové.
- KROK 7
Vmíchejte s jogurt a citronovou šťávu a podávejte posypané lístky koriandru a s rýží jako přílohou.