Rychlé marocké kuře s citronovým kuskusem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 250 g kuskus
- 1 citronšťáva a kůra
- 1 lžička olivový olej
- 1 lžíce medtekutý
- 4 kuřecí prsabez kůže a kostí, nakrájené na velké proužky
- 1 lžička skořicemletá
- 1 lžička kmínmletý
- 400 g konzervovaná rajčata krájená
- 150 ml kuřecí vývar
- 200 g zelené fazolkymladé, očištěné
- kcal344
- tuky4g
- nasycené1g
- sacharidy39g
- cukry6g
- vláknina2g
- proteín41g
- sůl0.44g
Postup přípravy
krok 1
Kuskus, polovinu citronové kůry a polovinu šťávy dejte do střední mísy a zalijte 400 ml vroucí vody. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte během přípravy kuřete nasáknout.
krok 2
Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej, pokapejte kuře medem, osolte, opepřete a opékejte na středním plameni 5–6 minut dozlatova.
krok 3
Vmíchejte koření, poté rajčata, vývar, fazole a zbývající citronovou kůru a šťávu. Přiveďte k varu a vařte odkryté 8–10 minut nebo dokud fazolky nezměknou. Kuskus propíchejte vidličkou, aby se načechral, a poté podávejte s kuřecím masem.