Rychlé marocké kuře s citronovým kuskusem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 250 g kuskus
- 1 citron, šťáva a kůra
- 1 lžička olivový olej
- 1 lžíce med tekutý
- 4 kuřecí prsa, bez kůže a kostí, nakrájené na velké proužky
- 1 lžička skořice mletá
- 1 lžička kmín mletý
- 400 g konzervovaná rajčata krájená
- 150 ml kuřecí vývar
- 200 g zelené fazolky, mladé, očištěné
Postup přípravy
- KROK 1
Kuskus, polovinu citronové kůry a polovinu šťávy dejte do střední mísy a zalijte 400 ml vroucí vody. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte během přípravy kuřete nasáknout.
- KROK 2
Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej, pokapejte kuře medem, osolte, opepřete a opékejte na středním plameni 5–6 minut dozlatova.
- KROK 3
Vmíchejte koření, poté rajčata, vývar, fazole a zbývající citronovou kůru a šťávu. Přiveďte k varu a vařte odkryté 8–10 minut nebo dokud fazolky nezměknou. Kuskus propíchejte vidličkou, aby se načechral, a poté podávejte s kuřecím masem.