reklama

  • 250 g kuskus
  • 1 citron
    šťáva a kůra
  • 1 lžička olivový olej
  • 1 lžíce med
    tekutý
  • 4 kuřecí prsa
    bez kůže a kostí, nakrájené na velké proužky
  • 1 lžička skořice
    mletá
  • 1 lžička kmín
    mletý
  • 400 g konzervovaná rajčata krájená
  • 150 ml kuřecí vývar
  • 200 g zelené fazolky
    mladé, očištěné

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal344
  • tuky4g
  • nasycené1g
  • sacharidy39g
  • cukry6g
  • vláknina2g
  • proteín41g
  • sůl0.44g

Postup přípravy

  • krok 1

    Kuskus, polovinu citronové kůry a polovinu šťávy dejte do střední mísy a zalijte 400 ml vroucí vody. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte během přípravy kuřete nasáknout.

  • krok 2

    Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej, pokapejte kuře medem, osolte, opepřete a opékejte na středním plameni 5–6 minut dozlatova.

  • krok 3

    Vmíchejte koření, poté rajčata, vývar, fazole a zbývající citronovou kůru a šťávu. Přiveďte k varu a vařte odkryté 8–10 minut nebo dokud fazolky nezměknou. Kuskus propíchejte vidličkou, aby se načechral, a poté podávejte s kuřecím masem.

reklama
reklama
reklama
reklama