reklama

Suroviny

  • 400 g brambory nové
  • 250 g Chantenay mrkev, nebo velká mrkve, nakrájená na velké kusy
  • 1 lžíce rostlinný olej, plus trochu navíc pro jehněčí
  • 1 větvička rozmarýn, nasekané lístky
  • 100 ml červené víno
  • 100 ml jehněčí vývar
  • rybízové želé
  • 4 jehněčí kotlety
  • zelené fazolky či jiná zelenina k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu předehřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Brambory a mrkev dejte na pekáč, pokapejte olejem, posypte rozmarýnem a dobře okořeňte. Pečte 15 minut na horní příčce, dokud zelenina nezezlátne a téměř nezměkne.

  • KROK 2

    Mezitím si připravte omáčku. Víno a vývar dejte do malé pánve a vařte, dokud se nevyvaří asi dvě třetiny. Vmíchejte želé z červeného rybízu, okořeňte a udržujte v teple.

  • KROK 3

    Jehněčí maso potřete trochou oleje a osolte. Jehněčí vložte mezi zeleninu, vraťte se do trouby na 8–10 minut a v polovině času jehněčí obraťte. Podávejte s omáčkou z červeného rybízu a trochou čerstvé zeleniny.

reklama
reklama
reklama
reklama