Dušená brokolice
Křupavá brokolice je dokonalou přílohou skoro ke každému jídlu.
Troubu předehřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Brambory a mrkev dejte na pekáč, pokapejte olejem, posypte rozmarýnem a dobře okořeňte. Pečte 15 minut na horní příčce, dokud zelenina nezezlátne a téměř nezměkne.
Mezitím si připravte omáčku. Víno a vývar dejte do malé pánve a vařte, dokud se nevyvaří asi dvě třetiny. Vmíchejte želé z červeného rybízu, okořeňte a udržujte v teple.
Jehněčí maso potřete trochou oleje a osolte. Jehněčí vložte mezi zeleninu, vraťte se do trouby na 8–10 minut a v polovině času jehněčí obraťte. Podávejte s omáčkou z červeného rybízu a trochou čerstvé zeleniny.