Rychlé pizza tyčinky
- Příprava a čas vaření
- Příprava -
- Vaření -
- Velmi snadné
- 12 kousků
Přejít na suroviny
- 1 balení listové těsto
- 200 g rajčatanakrájená
- 2 lžičky bylinkysušené, středomořské
- 100 g sýrtvrdý nebo polotvrdý, strouhaný
- 1 ks žloutek
- 1 lžíce smetana
- kcal238
- tuky16.5g
- nasycené6.5g
- sacharidy15.5g
- cukry1.5g
- vláknina1.5g
- proteín7.5g
- sůl0.5g
Postup přípravy
krok 1
Listové těsto nechte zahřát na pokojovou teplotu a vyválejte (nebo jen rozbalte, pokud jste koupili již vyválené těsto). K rajčatům přidejte italské bylinky a směs rozetřete na listové těsto. Na rajčata nasypte spoustu sýra.
krok 2
Listové těsto přeložte podélně na půl. Těsto nakrájejte na 2 cm široké pruhy tak, aby každý pruh měl jednu stranu uzavřenou (v místě přeložení těsta). Předehřejte troubu na 200 stupňů.
krok 3
Každý proužek třikrát stočte podle podélné osy, jako byste ždímali ručník, a položte na plech vyložený pečicím papírem. Žloutek smíchejte se smetanou a každou tyčinku jím tence potřete. Pizzové tyčinky pečte 15 minut dozlatova a podávejte vlažné.