reklama

  • 1 balení listové těsto
  • 200 g rajčata
    nakrájená
  • 2 lžičky bylinky
    sušené, středomořské
  • 100 g sýr
    tvrdý nebo polotvrdý, strouhaný
  • 1 ks žloutek
  • 1 lžíce smetana

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal238
  • tuky16.5g
  • nasycené6.5g
  • sacharidy15.5g
  • cukry1.5g
  • vláknina1.5g
  • proteín7.5g
  • sůl0.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Listové těsto nechte zahřát na pokojovou teplotu a vyválejte (nebo jen rozbalte, pokud jste koupili již vyválené těsto). K rajčatům přidejte italské bylinky a směs rozetřete na listové těsto. Na rajčata nasypte spoustu sýra.

  • krok 2

    Listové těsto přeložte podélně na půl. Těsto nakrájejte na 2 cm široké pruhy tak, aby každý pruh měl jednu stranu uzavřenou (v místě přeložení těsta). Předehřejte troubu na 200 stupňů.

  • krok 3

    Každý proužek třikrát stočte podle podélné osy, jako byste ždímali ručník, a položte na plech vyložený pečicím papírem. Žloutek smíchejte se smetanou a každou tyčinku jím tence potřete. Pizzové tyčinky pečte 15 minut dozlatova a podávejte vlažné.

reklama
reklama
reklama
reklama