Rychlé těstoviny s chřestem a mátovým pestem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- velký svazek máty(asi 80g), listy otrhané
- 250 g ricotta
- 25 g parmazánplus navíc pro posypání
- 400 g krátké těstoviny (farfalle)
- 200 g chřestšpičky
- kcal507
- tuky13g
- nasycené7g
- sacharidy7g
- cukry5g
- vláknina4g
- proteín79g
- sůl0.43gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Ve food processoru rozmixujte společně lístky máty, ricottu a nastrouhaný parmezán na hladké zelené pesto. Dobře osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem.
krok 2
Těstoviny vařte v osolené vodě podle návodu na obalu a 2–3 minuty před koncem vaření vsypte do vody špičky chřestu. Uvařené těstoviny a chřest sceďte, ale ponechte si pár lžic vody, v níž se těstoviny vařily. Poté těstoviny, chřest a uchovanou vodu vraťte zpátky do hrnce.
krok 3
Rychle vmíchejte do těstovin mátové pesto, rozdělte na 4 talíře a poté posypte zbývajícím parmazánem.