reklama

Suroviny

  • velký svazek máty, (asi 80g), listy otrhané
  • 250 g ricotta
  • 25 g parmazán, plus navíc pro posypání
  • 400 g krátké těstoviny (farfalle)
  • 200 g chřest, špičky

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ve food processoru rozmixujte společně lístky máty, ricottu a nastrouhaný parmezán na hladké zelené pesto. Dobře osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem.

  • KROK 2

    Těstoviny vařte v osolené vodě podle návodu na obalu a 2–3 minuty před koncem vaření vsypte do vody špičky chřestu. Uvařené těstoviny a chřest sceďte, ale ponechte si pár lžic vody, v níž se těstoviny vařily. Poté těstoviny, chřest a uchovanou vodu vraťte zpátky do hrnce.

  • KROK 3

    Rychle vmíchejte do těstovin mátové pesto, rozdělte na 4 talíře a poté posypte zbývajícím parmazánem.

reklama
reklama
reklama
reklama