reklama

  • velký svazek máty
    (asi 80g), listy otrhané
  • 250 g ricotta
  • 25 g parmazán
    plus navíc pro posypání
  • 400 g krátké těstoviny (farfalle)
  • 200 g chřest
    špičky

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal507
  • tuky13g
  • nasycené7g
  • sacharidy7g
  • cukry5g
  • vláknina4g
  • proteín79g
  • sůl0.43g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve food processoru rozmixujte společně lístky máty, ricottu a nastrouhaný parmezán na hladké zelené pesto. Dobře osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem.

  • krok 2

    Těstoviny vařte v osolené vodě podle návodu na obalu a 2–3 minuty před koncem vaření vsypte do vody špičky chřestu. Uvařené těstoviny a chřest sceďte, ale ponechte si pár lžic vody, v níž se těstoviny vařily. Poté těstoviny, chřest a uchovanou vodu vraťte zpátky do hrnce.

  • krok 3

    Rychle vmíchejte do těstovin mátové pesto, rozdělte na 4 talíře a poté posypte zbývajícím parmazánem.

reklama
reklama
reklama
reklama