Rychlý klobásový guláš
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 1 lžíce olivového oleje
- 12 malých pikantních klobás
- 1 cibulenakrájená
- 410 g cizrnyz plechovky, opláchnutá a scezená
- 350 g rajčatového protlaku
- 150 ml kuřecího vývaru
- 1 stroužek česnekujemně nasekaný
- kůra z 1 malého pomeranče
- 2 lžíce nasekané petrželky
- křupavý chlébk podávání
- kcal373
- tuky24g
- nasycené6g
- sacharidy23g
- cukry9g
- vláknina4g
- proteín19g
- sůl2.48g
Postup přípravy
krok 1
V hluboké pánvi rozehřejte olej a klobásy opékejte 4–5 minut do zlatova. Vyjměte a dejte stranou.
krok 2
Na stejné pánvi smažte cibuli 5-6 minut, dokud nezměkne. Pokud se začne připalovat, podlijte troškou vody.
krok 3
Přidejte cizrnu, rajčatovou omáčku a vývar a přiveďte k varu. Vraťte klobásy do pánve, snižte plamen na mírný plamen a vařte 5-6 minut, dokud nejsou klobásy propečené.
krok 4
Ke směsi přidejte česnek, pomerančovou kůru a petržel a poté podávejte ideálně v miskách s křupavým chlebem na boku.