reklama

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 12 malých pikantních klobás
  • 1 cibule
    nakrájená
  • 410 g cizrny
    z plechovky, opláchnutá a scezená
  • 350 g rajčatového protlaku
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • 1 stroužek česneku
    jemně nasekaný
  • kůra z 1 malého pomeranče
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • křupavý chléb
    k podávání

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal373
  • tuky24g
  • nasycené6g
  • sacharidy23g
  • cukry9g
  • vláknina4g
  • proteín19g
  • sůl2.48g

Postup přípravy

  • krok 1

    V hluboké pánvi rozehřejte olej a klobásy opékejte 4–5 minut do zlatova. Vyjměte a dejte stranou.

  • krok 2

    Na stejné pánvi smažte cibuli 5-6 minut, dokud nezměkne. Pokud se začne připalovat, podlijte troškou vody.

  • krok 3

    Přidejte cizrnu, rajčatovou omáčku a vývar a přiveďte k varu. Vraťte klobásy do pánve, snižte plamen na mírný plamen a vařte 5-6 minut, dokud nejsou klobásy propečené.

  • krok 4

    Ke směsi přidejte česnek, pomerančovou kůru a petržel a poté podávejte ideálně v miskách s křupavým chlebem na boku.

reklama
reklama
reklama
reklama