Žlutá rýže s paprikou
Zkuste obyčejnou bílou rýži pro jednou trochu obměnit. Žlutá rýže s paprikou hezky ladí s lososem nebo bílou rybou.
Na pánvi rozehřejte polovinu oleje a na středně vysoké teplotě za častého míchání opékejte osolené a opepřené kuře dozlatova. Pak vyjměte a přendejte na talíř.
Rozehřejte v pánvi zbývající olej, vsypte cibuli a restujte 6-8 minut do změknutí (neměly by ale zhnědnout!), ale poté přidejte česnek a mletou papriku. Restujte a míchejte cca 1 minutu, dokud se vše nerozvoní, pak zalijte vývarem a vmíchejte dijonskou a worcestereskou omáčku. Vraťte do pánve opečené maso i se šťávou, kterou pustilo a vařte 5–6 minut, až se omáčka lehce zredukuje a kuře bude vevnitř hotové.
Snižte teplotu na minimum a vmíchejte zakysanou smetanu, aby se vše spojilo do krémové omáčky. Krátce prohřejte. Posypte petrželkou a podávejte podle chuti s rýží, bramborovou kaší nebo uvařenými těstovinami.