Rychlý kuřecí stroganov
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Suroviny
- 2 lžíce olivový olej
- 4 kuřecí prsa, nakrájená na kousky
- 2 cibule, nakrájené najemno
- 4 stroužek česneku, podrcený
- 1 lžička mleté sladká paprika
- 400 ml kuřecí vývar
- 4 lžíce dijonská hořčice
- 2 lžíce worcesterská omáčka
- 200 g zakysaná smetana nebo crème fraîche
- velká hrst hladkolisté petrželky, sekané
- rýže, nebo bramborová kaše či těstoviny k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Na pánvi rozehřejte polovinu oleje a na středně vysoké teplotě za častého míchání opékejte osolené a opepřené kuře dozlatova. Pak vyjměte a přendejte na talíř.
- KROK 2
Rozehřejte v pánvi zbývající olej, vsypte cibuli a restujte 6-8 minut do změknutí (neměly by ale zhnědnout!), ale poté přidejte česnek a mletou papriku. Restujte a míchejte cca 1 minutu, dokud se vše nerozvoní, pak zalijte vývarem a vmíchejte dijonskou a worcestereskou omáčku. Vraťte do pánve opečené maso i se šťávou, kterou pustilo a vařte 5–6 minut, až se omáčka lehce zredukuje a kuře bude vevnitř hotové.
- KROK 3
Snižte teplotu na minimum a vmíchejte zakysanou smetanu, aby se vše spojilo do krémové omáčky. Krátce prohřejte. Posypte petrželkou a podávejte podle chuti s rýží, bramborovou kaší nebo uvařenými těstovinami.