reklama

  • 2 lžíce olivový olej
  • 4 kuřecí prsa
    nakrájená na kousky
  • 2 cibule
    nakrájené najemno
  • 4 stroužek česneku
    podrcený
  • 1 lžička mleté sladká paprika
  • 400 ml kuřecí vývar
  • 4 lžíce dijonská hořčice
  • 2 lžíce worcesterská omáčka
  • 200 g zakysaná smetana
    nebo crème fraîche
  • velká hrst hladkolisté petrželky
    sekané
  • rýže
    nebo bramborová kaše či těstoviny k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal425
  • tuky23g
  • nasycené7g
  • sacharidy11g
  • cukry9g
  • vláknina3g
  • proteín43g
  • sůl1.69g

Postup přípravy

  • krok 1

    Na pánvi rozehřejte polovinu oleje a na středně vysoké teplotě za častého míchání opékejte osolené a opepřené kuře dozlatova. Pak vyjměte a přendejte na talíř.

  • krok 2

    Rozehřejte v pánvi zbývající olej, vsypte cibuli a restujte 6-8 minut do změknutí (neměly by ale zhnědnout!), ale poté přidejte česnek a mletou papriku. Restujte a míchejte cca 1 minutu, dokud se vše nerozvoní, pak zalijte vývarem a vmíchejte dijonskou a worcestereskou omáčku. Vraťte do pánve opečené maso i se šťávou, kterou pustilo a vařte 5–6 minut, až se omáčka lehce zredukuje a kuře bude vevnitř hotové.

  • krok 3

    Snižte teplotu na minimum a vmíchejte zakysanou smetanu, aby se vše spojilo do krémové omáčky. Krátce prohřejte. Posypte petrželkou a podávejte podle chuti s rýží, bramborovou kaší nebo uvařenými těstovinami.

reklama
reklama
reklama
reklama