reklama

  • 450 g ovoce
    na kousky o velikosti 1 cm (použili jsme jablka a ostružiny)
  • 75 g cukr
  • 50 g máslo
    studené a na kostky
  • 100 g mouka
    polohrubá
  • 50 g cukr
    třtinový

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal237
  • tuky7g
  • nasycené5g
  • sacharidy40g
  • cukry27g
  • vláknina2g
  • proteín2g
  • sůl0.16g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 180 °C. Smíchejte ovoce s cukrem (na konzervované ovoce budete potřebovat méně), aby se obalilo. Vyklopte do zapékací misky.

  • krok 2

    Promněte máslo s moukou a cukrem a vytvořte drobenku (při stisku by měla držet pohromadě). Roprostřete drobenku po ovoci tak, aby je zcela pokryla.

  • krok 3

    Pečte 35 – 50 minut, ovoce bude probublávat a drobenka chytne zlatavou barvu. Před podáváním nechte 5 minut vychladnout.

reklama
reklama
reklama
reklama