Rychlý salát z rýžových nudlí a krůtího masa ve vietnamském stylu
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 100 g tenké rýžové nudle (vermicelli)v suchém stavu
- 1 červená chilli papričkabez semínek, nakrájená na tenké plátky
- 2 mrkvenastrouhané nebo nakrájené na tenké nudličky
- 1 malá červená cibulenakrájená na jemná půlkolečka
- hrst lístků koriandrunasekaných nahrubo
- hrst lsítků mátynasekaných nahrubo
- olej na vaření ve spreji
- 500 g mleté krůtí maso
Na zálivku
- 2 lžíce rybí omáčka
- 2 lžíce světlý třtinový cukr
- 4 limetyodšťavněné
- 1 stroužek česnekupodrcený
- kcal298
- tuky2g
- nasycené1g
- sacharidy36g
- cukry15g
- vláknina2g
- proteín33g
- sůl1.8g
Postup přípravy
krok 1
Zalijte rýžové nudle vařicí vodou a nechte 5 minut odležet. Sceďte, propláchněte pod studenou vodou a dejte do velké mísy spolu s nakrájeným chilli, mrkví, cibulí a bylinkami.
krok 2
Připravte zálivku: všechny ingredience prošlehejte dohromady v malé misce nebo je vložte do malé zavařovací skleničky se šroubovacím uzávěrem a protřepejte.
krok 3
Rozpalte nepřilnavou pánev nebo wok na vysokou teplotu, dokud nebude skutečně horká. Stříkněte na pánev olej ve spreji, vsypte krůtí maso. Míchejte a opékejte dozlatova. Opečené maso přidejte navrch na směs nudlí, přelijte zálivkou a dobře promíchejte.