Rychlý thajský salát s hovězím
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 250g rýžové nudle
- 2 až 3 (dohromady cca 700g) sirlion steak
- 1 limetkašťáva z ní
- 2 lžíce rostlinný olej
- 2 lžíce rybí omáčka
- 2 chilli papričkazbavená semínek a nakrájené na dlouhé proužky
- 300g výhonky mungo
- 20g koriandr čerstvýlístky, natrhané na drobno
- 2 balení bazalkylístky, natrhané na drobno
- sladká chilli omáčkak podávání
- kcal544
- tuky16g
- nasycené5g
- sacharidy54g
- cukry0g
- vláknina1g
- proteín43g
- sůl1.6g
Postup přípravy
krok 1
Vložte nudle do velké žáruvzdorné mísy. Zalijte konvicí vody a nechte asi 4 minuty, dokud nezměknou. Poté sceďte a propláchněte pod studenou vodou.
krok 2
Rozpalte velkou pánev. Ze steaků odstraňte veškerý tuk. Jakmile je pánev rozpálená, opečte steaky 2-3 minuty z každé strany. Sundejte z plotny a nechte odpočívat během přípravy salátu.
krok 3
Smíchejte limetkovou šťávu, rostlinný olej a rybí omáčku, přidejte proužky chilli a dobře promíchejte. Smíchejte mungo výhonky (fazolové klíčky), koriandr a bazalku, poté vmíchejte do chilli a limetkové směsi.
krok 4
Steaky nakrájejte na tenké nudličky a promíchejte s ostatními ingrediencemi. Rýžové rozdělte na čtyři talíře a navršte na ně hovězí salát. Lze podávat se sladkou chilli omáčkou.