reklama

  • 250g rýžové nudle
  • 2 až 3 (dohromady cca 700g) sirlion steak
  • 1 limetka
    šťáva z ní
  • 2 lžíce rostlinný olej
  • 2 lžíce rybí omáčka
  • 2 chilli paprička
    zbavená semínek a nakrájené na dlouhé proužky
  • 300g výhonky mungo
  • 20g koriandr čerstvý
    lístky, natrhané na drobno
  • 2 balení bazalky
    lístky, natrhané na drobno
  • sladká chilli omáčka
    k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal544
  • tuky16g
  • nasycené5g
  • sacharidy54g
  • cukry0g
  • vláknina1g
  • proteín43g
  • sůl1.6g

Postup přípravy

  • krok 1

    Vložte nudle do velké žáruvzdorné mísy. Zalijte konvicí vody a nechte asi 4 minuty, dokud nezměknou. Poté sceďte a propláchněte pod studenou vodou.

  • krok 2

    Rozpalte velkou pánev. Ze steaků odstraňte veškerý tuk. Jakmile je pánev rozpálená, opečte steaky 2-3 minuty z každé strany. Sundejte z plotny a nechte odpočívat během přípravy salátu.

  • krok 3

    Smíchejte limetkovou šťávu, rostlinný olej a rybí omáčku, přidejte proužky chilli a dobře promíchejte. Smíchejte mungo výhonky (fazolové klíčky), koriandr a bazalku, poté vmíchejte do chilli a limetkové směsi.

  • krok 4

    Steaky nakrájejte na tenké nudličky a promíchejte s ostatními ingrediencemi. Rýžové rozdělte na čtyři talíře a navršte na ně hovězí salát. Lze podávat se sladkou chilli omáčkou.

reklama
reklama
reklama
reklama