Salát s grilovaným kuřecím masem, broskvemi a fetou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 400 g kuřecí prsamalé filety
- 3 lžíce olivový olej
- 4 ks broskvezralé, zbavené pecek a nakrájené na čtvrtky
- 4 lžičky sherry ocet
- 1 lžíce medsvětlý
- 1 ks chilli papričkačervená, jemně nasekaná
- 110 g listový salát – směs
- 100 g feta sýrarozdrobený
- kcal302
- tuky15g
- nasycené5g
- sacharidy13g
- cukry13g
- vláknina3g
- proteín29g
- sůl1.1g
Postup přípravy
krok 1
Rozpalte pánev a vlijte do ní ½ lžíce oleje. Kuřecí kousky okořeňte solí a pepřem a na oleji opékejte 3-4 minuty z každé strany nebo dokud nebudou propečené. Dejte je na talíř odpočinou.
krok 2
Plátky broskve pak vhoďte do ½ lžíce oleje a trochu je posypte čerstvě mletým černým pepřem. Grilujte je na řezaných stranách 1-2 minuty z každé strany.
krok 3
Smíchejte zbývající olivový olej, ocet, med a chilli. Promíchejte s listy salátu a rozdělte na 4 talíře. Navrch položte kuřecí maso a plátky broskví a posypte fetou. Pokapejte uvolněnou šťávou z kuřete a rovnou podávejte.