reklama

  • 400 g kuřecí prsa
    malé filety
  • 3 lžíce olivový olej
  • 4 ks broskve
    zralé, zbavené pecek a nakrájené na čtvrtky
  • 4 lžičky sherry ocet
  • 1 lžíce med
    světlý
  • 1 ks chilli paprička
    červená, jemně nasekaná
  • 110 g listový salát – směs
  • 100 g feta sýra
    rozdrobený

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal302
  • tuky15g
  • nasycené5g
  • sacharidy13g
  • cukry13g
  • vláknina3g
  • proteín29g
  • sůl1.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozpalte pánev a vlijte do ní ½ lžíce oleje. Kuřecí kousky okořeňte solí a pepřem a na oleji opékejte 3-4 minuty z každé strany nebo dokud nebudou propečené. Dejte je na talíř odpočinou.

  • krok 2

    Plátky broskve pak vhoďte do ½ lžíce oleje a trochu je posypte čerstvě mletým černým pepřem. Grilujte je na řezaných stranách 1-2 minuty z každé strany.

  • krok 3

    Smíchejte zbývající olivový olej, ocet, med a chilli. Promíchejte s listy salátu a rozdělte na 4 talíře. Navrch položte kuřecí maso a plátky broskví a posypte fetou. Pokapejte uvolněnou šťávou z kuřete a rovnou podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama