reklama

  • 200 g mražené hranolky
  • hrst nakládané pečené papriky v oleji
    z plechovky
  • 2 lžičky červený vinný ocet
  • několik lístků máta
    polovina nahrubo nasekaná
  • 2 špetky cukr krupice
  • 85 g sýr feta
    rozdrobený na větší kusy
  • 2 hrsti baby špenát
  • 1 ks velký jehněčí steak

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal590
  • tuky30g
  • nasycené15g
  • sacharidy42g
  • cukry5g
  • vláknina2g
  • proteín40g
  • sůl2.3g

Postup přípravy

  • krok 1

    Předehřejte troubu na 200 až 220 °C. Hranolky rozložte na plech a pečte je 12 minut. Mezitím na zálivku vyšlehejte 4 lžíce oleje (z pečených paprik) s červeným vinným octem, nasekanou mátou, cukrem, trochou soli a pepře. Papriky nakrájejte nahrubo na menší kousky a vložte je do velké mísy s fetou a baby špenátem.

  • krok 2

    Rozpalte pánev, potřete jehněčí trochou oleje (z pečených paprik), osolte a opepřete. Opékejte 2 až 3 minuty z každé strany a poté nechte odpočinout na prkénku.

  • krok 3

    Po 12 minutách pečení vyjměte plech s hranolkami z trouby. Každou hranolku rozkrojte napůl, pokapejte je lžičkou oleje (z pečených paprik) a pečte další 3 minuty. Jehněčí nakrájejte na tenké plátky. Hranolky promíchejte se salátem a zálivkou. Vše naservírujte na jeden nebo dva talíře a navrch dejte jehněčí maso.

reklama
reklama
reklama
reklama