Kuskusový salát
Čtyři snadné kroky vedou k dokonalému letnímu salátu z kuskusu.
Předehřejte troubu na 200 až 220 °C. Hranolky rozložte na plech a pečte je 12 minut. Mezitím na zálivku vyšlehejte 4 lžíce oleje (z pečených paprik) s červeným vinným octem, nasekanou mátou, cukrem, trochou soli a pepře. Papriky nakrájejte nahrubo na menší kousky a vložte je do velké mísy s fetou a baby špenátem.
Rozpalte pánev, potřete jehněčí trochou oleje (z pečených paprik), osolte a opepřete. Opékejte 2 až 3 minuty z každé strany a poté nechte odpočinout na prkénku.
Po 12 minutách pečení vyjměte plech s hranolkami z trouby. Každou hranolku rozkrojte napůl, pokapejte je lžičkou oleje (z pečených paprik) a pečte další 3 minuty. Jehněčí nakrájejte na tenké plátky. Hranolky promíchejte se salátem a zálivkou. Vše naservírujte na jeden nebo dva talíře a navrch dejte jehněčí maso.