Salát s jehněčím masem, fetou a mátou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Suroviny
- 200 g mražené hranolky
- hrst nakládané pečené papriky v oleji, z plechovky
- 2 lžičky červený vinný ocet
- několik lístků máta, polovina nahrubo nasekaná
- 2 špetky cukr krupice
- 85 g sýr feta, rozdrobený na větší kusy
- 2 hrsti baby špenát
- 1 ks velký jehněčí steak
Postup přípravy
- KROK 1
Předehřejte troubu na 200 až 220 °C. Hranolky rozložte na plech a pečte je 12 minut. Mezitím na zálivku vyšlehejte 4 lžíce oleje (z pečených paprik) s červeným vinným octem, nasekanou mátou, cukrem, trochou soli a pepře. Papriky nakrájejte nahrubo na menší kousky a vložte je do velké mísy s fetou a baby špenátem.
- KROK 2
Rozpalte pánev, potřete jehněčí trochou oleje (z pečených paprik), osolte a opepřete. Opékejte 2 až 3 minuty z každé strany a poté nechte odpočinout na prkénku.
- KROK 3
Po 12 minutách pečení vyjměte plech s hranolkami z trouby. Každou hranolku rozkrojte napůl, pokapejte je lžičkou oleje (z pečených paprik) a pečte další 3 minuty. Jehněčí nakrájejte na tenké plátky. Hranolky promíchejte se salátem a zálivkou. Vše naservírujte na jeden nebo dva talíře a navrch dejte jehněčí maso.