Salát s krabím masem, chřestem a lahodným dresinkem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 10 ks chřest, každý kus oříznutý a diagonálně nakrájený na 3 části
- 100 g čerstvé fazolové lusky, očištěné
- hrst řeřichy
- 100 g krabí maso
Na dresink
- 1 ks velké vejce
- 2 lžičky Dijonská hořčice
- 1 a ½ lžičky cukr krupice
- 1 lžíce citronová šťáva
- 1 lžíce extra panenský olivový olej
- 3 lžíce vysokotučná smetana
Postup přípravy
- KROK 1
Chřest a fazolové lusky vařte 2 minuty v osolené vodě, sceďte je a poté je rychle zchlaďte pod tekoucí studenou vodou.
- KROK 2
Na dresink dejte vejce do hrnce s vroucí vodou a vařte je 5 minut. Pak je rychle zchlaďte pod tekoucí vodou a oloupejte. Vejce opatrně rozkrojte napůl a žloutek vydlabejte do misky. Žloutek smíchejte s hořčicí, cukrem, citronovou šťávou, osolte a opepřete. Poté přišlehejte olej a smetanu.
- KROK 3
Na dva talíře rozložte řeřichu, chřest a fazolky. Doprostřed navršte krabí maso a vše pokapejte dresinkem.