reklama

Suroviny

  • 2 pomeranče
  • 1 salát Little Gem, rozebraný na listy
  • 1 zralé avokádo
  • 140 g vařené královské krevety
  • 1 malá červená cibule, nakrájená najemno
  • malý svazek koriandru, lístky otrhané
  • 2 lžíce sladkokyselé chilli omáčky
  • šťáva z ½ limety

Postup přípravy

  • KROK 1

    Každý pomeranč postavte na prkénko a ostrým nožem odřežte slupku, včetně bílé části. Pak pomeranče nakrájejte na 1 cm silná kolečka.

  • KROK 2

    Listy salátu rozložte na 2 talíře. Avokádo rozpulte, vypeckujte, oloupejte a poté nakrájejte. Na listy salátu položte avokádo a navrch nasypte krevety.

  • KROK 3

    Mezi oba talíře rozdělte plátky pomeranče, cibuli a lístky koriandru a velmi lehce je promíchejte. Na dresink prošlehejte chilli omáčku s limetovou šťávou a opepřete čerstvě mletým pepřem. Lžící nakapejte na salát a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama