reklama

  • 2 pomeranče
  • 1 salát Little Gem
    rozebraný na listy
  • 1 zralé avokádo
  • 140 g vařené královské krevety
  • 1 malá červená cibule
    nakrájená najemno
  • malý svazek koriandru
    lístky otrhané
  • 2 lžíce sladkokyselé chilli omáčky
  • šťáva z ½ limety

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal259
  • tuky15g
  • nasycené3g
  • sacharidy17g
  • cukry15g
  • vláknina5g
  • proteín14g
  • sůl1.7g

Postup přípravy

  • krok 1

    Každý pomeranč postavte na prkénko a ostrým nožem odřežte slupku, včetně bílé části. Pak pomeranče nakrájejte na 1 cm silná kolečka.

  • krok 2

    Listy salátu rozložte na 2 talíře. Avokádo rozpulte, vypeckujte, oloupejte a poté nakrájejte. Na listy salátu položte avokádo a navrch nasypte krevety.

  • krok 3

    Mezi oba talíře rozdělte plátky pomeranče, cibuli a lístky koriandru a velmi lehce je promíchejte. Na dresink prošlehejte chilli omáčku s limetovou šťávou a opepřete čerstvě mletým pepřem. Lžící nakapejte na salát a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama