Salát s krevetami, pomerančem, červenou cibulí a avokádem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- bez vaření
- Velmi snadné
- Porce 2
Přejít na suroviny
- 2 pomeranče
- 1 salát Little Gemrozebraný na listy
- 1 zralé avokádo
- 140 g vařené královské krevety
- 1 malá červená cibulenakrájená najemno
- malý svazek koriandrulístky otrhané
- 2 lžíce sladkokyselé chilli omáčky
- šťáva z ½ limety
- kcal259
- tuky15g
- nasycené3g
- sacharidy17g
- cukry15g
- vláknina5g
- proteín14g
- sůl1.7g
Postup přípravy
krok 1
Každý pomeranč postavte na prkénko a ostrým nožem odřežte slupku, včetně bílé části. Pak pomeranče nakrájejte na 1 cm silná kolečka.
krok 2
Listy salátu rozložte na 2 talíře. Avokádo rozpulte, vypeckujte, oloupejte a poté nakrájejte. Na listy salátu položte avokádo a navrch nasypte krevety.
krok 3
Mezi oba talíře rozdělte plátky pomeranče, cibuli a lístky koriandru a velmi lehce je promíchejte. Na dresink prošlehejte chilli omáčku s limetovou šťávou a opepřete čerstvě mletým pepřem. Lžící nakapejte na salát a podávejte.