Salát s kuřetem, avokádem a borůvkovo-balzamikovým dresinkem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 stroužek česnek
- 85 g borůvky
- 1 lžíce extra panenský řepkový olej
- 2 lžičky balzamikový ocet
- 125 g fazole fava, čerstvé nebo mražené
- 1 ks velká červená řepa, vařená, nadrobno nakrájená
- 1 ks avokádo, bez pecky, oloupané a nakrájené na plátky
- 85 g salát Baby leaf
- 175 g kuřecí maso, vařené
Postup přípravy
- KROK 1
Česnek nakrájejte nadrobno. Ve velké salátové míse rozmačkejte polovinu borůvek s olejem, octem a trochou černého pepře.
- KROK 2
Fazole vařte 5 minut doměkka. Pak je sceďte a vyloupejte ze slupek.
- KROK 3
Do dresingu vmíchejte česnek, poté přidejte teplé fazole a zbývající borůvky s červenou řepou, avokádem, salátem a kuřecím masem. Vše promíchejte, ale nepřehánějte to, aby šťáva z řepy vše neobarvila narůžovo. Podávejte na talířích nebo na mělkých miskách.