Salát s kuřetem, avokádem a borůvkovo-balzamikovým dresinkem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 1 stroužek česnek
- 85 g borůvky
- 1 lžíce extra panenský řepkový olej
- 2 lžičky balzamikový ocet
- 125 g fazole favačerstvé nebo mražené
- 1 ks velká červená řepavařená, nadrobno nakrájená
- 1 ks avokádobez pecky, oloupané a nakrájené na plátky
- 85 g salát Baby leaf
- 175 g kuřecí masovařené
- kcal402
- tuky19g
- nasycené3g
- sacharidy18g
- cukry10g
- vláknina10g
- proteín34g
- sůl0.3g
Postup přípravy
krok 1
Česnek nakrájejte nadrobno. Ve velké salátové míse rozmačkejte polovinu borůvek s olejem, octem a trochou černého pepře.
krok 2
Fazole vařte 5 minut doměkka. Pak je sceďte a vyloupejte ze slupek.
krok 3
Do dresingu vmíchejte česnek, poté přidejte teplé fazole a zbývající borůvky s červenou řepou, avokádem, salátem a kuřecím masem. Vše promíchejte, ale nepřehánějte to, aby šťáva z řepy vše neobarvila narůžovo. Podávejte na talířích nebo na mělkých miskách.