reklama

Suroviny

  • 1 stroužek česnek
  • 85 g borůvky
  • 1 lžíce extra panenský řepkový olej
  • 2 lžičky balzamikový ocet
  • 125 g fazole fava, čerstvé nebo mražené
  • 1 ks velká červená řepa, vařená, nadrobno nakrájená
  • 1 ks avokádo, bez pecky, oloupané a nakrájené na plátky
  • 85 g salát Baby leaf
  • 175 g kuřecí maso, vařené

Postup přípravy

  • KROK 1

    Česnek nakrájejte nadrobno. Ve velké salátové míse rozmačkejte polovinu borůvek s olejem, octem a trochou černého pepře.

  • KROK 2

    Fazole vařte 5 minut doměkka. Pak je sceďte a vyloupejte ze slupek.

  • KROK 3

    Do dresingu vmíchejte česnek, poté přidejte teplé fazole a zbývající borůvky s červenou řepou, avokádem, salátem a kuřecím masem. Vše promíchejte, ale nepřehánějte to, aby šťáva z řepy vše neobarvila narůžovo. Podávejte na talířích nebo na mělkých miskách.

reklama
reklama
reklama
reklama