reklama

  • 1 stroužek česnek
  • 85 g borůvky
  • 1 lžíce extra panenský řepkový olej
  • 2 lžičky balzamikový ocet
  • 125 g fazole fava
    čerstvé nebo mražené
  • 1 ks velká červená řepa
    vařená, nadrobno nakrájená
  • 1 ks avokádo
    bez pecky, oloupané a nakrájené na plátky
  • 85 g salát Baby leaf
  • 175 g kuřecí maso
    vařené

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal402
  • tuky19g
  • nasycené3g
  • sacharidy18g
  • cukry10g
  • vláknina10g
  • proteín34g
  • sůl0.3g

Postup přípravy

  • krok 1

    Česnek nakrájejte nadrobno. Ve velké salátové míse rozmačkejte polovinu borůvek s olejem, octem a trochou černého pepře.

  • krok 2

    Fazole vařte 5 minut doměkka. Pak je sceďte a vyloupejte ze slupek.

  • krok 3

    Do dresingu vmíchejte česnek, poté přidejte teplé fazole a zbývající borůvky s červenou řepou, avokádem, salátem a kuřecím masem. Vše promíchejte, ale nepřehánějte to, aby šťáva z řepy vše neobarvila narůžovo. Podávejte na talířích nebo na mělkých miskách.

reklama
reklama
reklama
reklama