Salát s trhaným kuřecím masem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Nevaří se
- Snadné
- 5 porcí
Přejít na suroviny
- 1 ks pečené kuřemalé (asi 1 kg)
- ½ zelíčervené, najemno nakrouhané
- 3 ks mrkevnahrubo nastrouhaná nebo nakrájená na tenké nudličky
- 5 ks jarní cibulkadiagonálně nakrájená na drobné kousky
- 2 ks chilli papričkačervená, rozpůlená a najemno nakrájená
- malý svazek koriandrnahrubo nasekaný, včetně stonků
- 2 vrchovaté lžíce pražené solené arašídynahrubo nasekané
Na dresink
- 3 ½ lžíce omáčka hoisin
- 1 ½ lžíce sezamový olejpražený (na obalu se označený jako „toasted“)
- kcal352
- tuky19g
- nasycené4g
- sacharidy14g
- cukry11g
- vláknina5g
- proteín29g
- sůl0.8g
Postup přípravy
krok 1
Ingredience na dresink smíchejte v malé misce a dejte stranou.
krok 2
Z kuřete odstraňte všechno maso, nakrájejte ho na velké kousky a vložte do velké mísy. Přidejte zelí, mrkev, jarní cibulku, chilli papričky a polovinu koriandru. Promíchejte s dresinkem a dejte na talíř, posypte zbývajícím koriandren a arašídy.