reklama

  • 2 ks vejce
    velká
  • 200 g chřest
    podélně rozkrojený
  • 160 g tuňák
    v konzervě
  • 1 malá červená cibule
    velmi jemně nasekaná
  • 125 g bílé fazole
    v konzervě
  • 1 ks citron
    šťáva a kůra
  • 1 lžíce kopr
    nasekaný
  • 1 lžička extra panenský olivový olej

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal279
  • tuky10g
  • nasycené3g
  • sacharidy12g
  • cukry4g
  • vláknina7g
  • proteín33g
  • sůl1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Do hrnce nalijte vodu, napařovák položte navrch a přiveďte k varu. Až voda začne pozvolna bublat, vložte do ní vejce. Nahoru na pařák položte chřest a vařte ho v páře po dobu 8 minut.

  • krok 2

    Mezitím opatrně promíchejte všechny ostatní ingredience a položte je na talíře nebo do krabiček. Vejce ponořte do studené vody, aby se trochu ochladila, poté je oloupejte a rozčtvrťte. Přidejte je spolu s chřestem do salátu. V lednici vydrží až 2 dny.

reklama
reklama
reklama
reklama