reklama

  • 2 ks grapefruit
  • 1 ks fenykl
    velká bulva, nakrájený na co nejtenčí plátky (nebo použijte mandolínu)
  • 1 ks červená cibule
    malá, nakrájená na tenké plátky
  • 100 g řeřicha
  • 4 filety uzený losos
  • 2 lžičky fenyklová semínka
    drcená

Na dresink

  • 2 lžičky med
  • 1 vrchovatá lžíce hořčice
    hrubozrnná
  • 2 lžíce olivový olej
    extra panenský

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal291
  • tuky18g
  • nasycené4g
  • sacharidy11g
  • cukry11g
  • vláknina5g
  • proteín23g
  • sůl1.4g

Postup přípravy

  • krok 1

    Grapefruity zbavte vnější slupky a pomocí nože vyloupejte z vnitřní bílé slupky jednotlivé měsíčky. Během loupání držte grapefruity nad miskou, abyste získali šťávu. Měsíčky grapefruitu nakrájejte na kousky a ze slupek vymačkejte do mísy veškerou zbylou šťávu.

  • krok 2

    Na dresink smíchejte grapefruitovou šťávu s medem, hořčicí a olejem. Podle chuti osolte a opepřete.

  • krok 3

    Smíchejte kousky grapefruitu s fenyklem, cibulí, řeřichou a polovinou zálivky. Naaranžujte na servírovací talíř, obložte lososem, pokapejte zbylou zálivkou a posypte drcenými fenyklovými semínky.

reklama
reklama
reklama
reklama