Salát s uzeným lososem a grapefruitem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Nevaří se
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 2 ks grapefruit
- 1 ks fenyklvelká bulva, nakrájený na co nejtenčí plátky (nebo použijte mandolínu)
- 1 ks červená cibulemalá, nakrájená na tenké plátky
- 100 g řeřicha
- 4 filety uzený losos
- 2 lžičky fenyklová semínkadrcená
Na dresink
- 2 lžičky med
- 1 vrchovatá lžíce hořčicehrubozrnná
- 2 lžíce olivový olejextra panenský
- kcal291
- tuky18g
- nasycené4g
- sacharidy11g
- cukry11g
- vláknina5g
- proteín23g
- sůl1.4g
Postup přípravy
krok 1
Grapefruity zbavte vnější slupky a pomocí nože vyloupejte z vnitřní bílé slupky jednotlivé měsíčky. Během loupání držte grapefruity nad miskou, abyste získali šťávu. Měsíčky grapefruitu nakrájejte na kousky a ze slupek vymačkejte do mísy veškerou zbylou šťávu.
krok 2
Na dresink smíchejte grapefruitovou šťávu s medem, hořčicí a olejem. Podle chuti osolte a opepřete.
krok 3
Smíchejte kousky grapefruitu s fenyklem, cibulí, řeřichou a polovinou zálivky. Naaranžujte na servírovací talíř, obložte lososem, pokapejte zbylou zálivkou a posypte drcenými fenyklovými semínky.