Salát s uzeným lososem a grapefruitem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Nevaří se
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 2 ks grapefruit
- 1 ks fenykl, velká bulva, nakrájený na co nejtenčí plátky (nebo použijte mandolínu)
- 1 ks červená cibule malá, nakrájená na tenké plátky
- 100 g řeřicha
- 4 filety uzený losos
- 2 lžičky fenyklová semínka, drcená
Na dresink
- 2 lžičky med
- 1 vrchovatá lžíce hořčice, hrubozrnná
- 2 lžíce olivový olej, extra panenský
Postup přípravy
- KROK 1
Grapefruity zbavte vnější slupky a pomocí nože vyloupejte z vnitřní bílé slupky jednotlivé měsíčky. Během loupání držte grapefruity nad miskou, abyste získali šťávu. Měsíčky grapefruitu nakrájejte na kousky a ze slupek vymačkejte do mísy veškerou zbylou šťávu.
- KROK 2
Na dresink smíchejte grapefruitovou šťávu s medem, hořčicí a olejem. Podle chuti osolte a opepřete.
- KROK 3
Smíchejte kousky grapefruitu s fenyklem, cibulí, řeřichou a polovinou zálivky. Naaranžujte na servírovací talíř, obložte lososem, pokapejte zbylou zálivkou a posypte drcenými fenyklovými semínky.