reklama

  • 800 g brambor
    neoloupaných
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 2 lžičky kopru
    jemně nasekaného
  • 1 lžíce kapar
    v nálevu, odkapaných a opláchnutých
  • 1 malá červená cibule
    nakrájená na tenké půlměsíce
  • 4 hrsti řeřichy
  • 175 g uzeného pstruha bez kůže
    filety (nebo makrely)
  • sůl
  • pepř

Zálivka

  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal276
  • tuky9g
  • nasycené2g
  • sacharidy31g
  • cukry4g
  • vláknina5g
  • proteín14g
  • sůl1.3g

Postup přípravy

  • krok 1

    Brambory vložte do hrnce s mírně osolenou vodou a přiveďte k varu. Vařte přibližně 10 minut, tedy do změknutí, poté sceďte. Až vychladnou, oloupejte je a nakrájejte na silnější plátky. Dejte do mísy a promíchejte s vinným octem a trochou soli a pepře.

  • krok 2

    Na zálivku smíchejte všechny ingredience dohromady v malé misce a nařeďte lžící horké vody.

  • krok 3

    Zálivku nalijte na brambory a přidejte kopr, kapary a cibuli. Salát naaranžujte na talíře s hrstí řeřichy a navrch dejte na kousky natrhanou uzenou rybu.

reklama
reklama
reklama
reklama