Salát z brambor a uzeného pstruha s hořčičným dresinkem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
Přejít na suroviny
- 800 g bramborneoloupaných
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 2 lžičky koprujemně nasekaného
- 1 lžíce kaparv nálevu, odkapaných a opláchnutých
- 1 malá červená cibulenakrájená na tenké půlměsíce
- 4 hrsti řeřichy
- 175 g uzeného pstruha bez kůžefilety (nebo makrely)
- sůl
- pepř
Zálivka
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- kcal276
- tuky9g
- nasycené2g
- sacharidy31g
- cukry4g
- vláknina5g
- proteín14g
- sůl1.3g
Postup přípravy
krok 1
Brambory vložte do hrnce s mírně osolenou vodou a přiveďte k varu. Vařte přibližně 10 minut, tedy do změknutí, poté sceďte. Až vychladnou, oloupejte je a nakrájejte na silnější plátky. Dejte do mísy a promíchejte s vinným octem a trochou soli a pepře.
krok 2
Na zálivku smíchejte všechny ingredience dohromady v malé misce a nařeďte lžící horké vody.
krok 3
Zálivku nalijte na brambory a přidejte kopr, kapary a cibuli. Salát naaranžujte na talíře s hrstí řeřichy a navrch dejte na kousky natrhanou uzenou rybu.