
Salát z červené řepy, pomeranče a oříšků
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
Přejít na suroviny
Loading...
- 280 g zelených fazolekodřízněte konec stonku
- 3 velké pomeranče
- 250 g předvařené řepy(ne v octě), nakrájené na tenké klíčky
- 100 g pražených lískových ořechůhrubě nasekaných
- 150 g baby špenátu
Nutriční hodnoty: per serving
- kcal178
- tuky11g
- nasycené1g
- sacharidy15g
- cukry14g
- vláknina5g
- proteín5g
- sůl0.2g
Postup přípravy
krok 1
Fazole vařte 2 minuty ve vroucí vodě, sceďte a nechte vychladnout pod studenou vodou, poté dobře sceďte – měly by stále pěkně křupat.
krok 2
Ostrým nožem odstraňte slupku z pomerančů a poté pomeranče rozkrojte. Šťávu z dřeně vymačkejte do malé zavařovací sklenice.
krok 3
Plátky pomeranče, červenou řepu, fazole, lískové oříšky a nakonec špenát navrstvěte na velký talíř. Okořeňte a zakápněte trochou pomerančové šťávy.