
Salát z čočky a červené papriky
2 porce
Snadné
Příprava
bez vaření
Sytý čočkový salátn s olivami a pečenou paprikou můžete upravovat podle své chuti. Zkuste třeba vyměnit čočku za fazole a přidejte trochu zeleniny navíc. Chutnat vám bude vždycky.
Přejít na suroviny
- 400 g čočkavařená či konzervovaná
- 5 ks červená paprika pečenáz konzervy
- 1 svazek ředkvičkynakrájené
- 1 hrst olivy
- 2 lžíce balzamikový ocet
- 4 lžíce olivový olej
- 2 hlávky salát
- 150 – 200 g sýr fetarozdrobený
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal634
- tuky49g
- nasycené14g
- sacharidy29g
- cukry9g
- vláknina9g
- proteín22g
- sůl6.81g
Postup přípravy
krok 1
Čočku a nakrájenou papriku vložte do mísy s pokrájenými ředkvičkami, olivami, octem a olejem a dobře promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete.
krok 2
Listy salátu oddělte a položte na velký talíř. Lžící nandejte na listy čočkový salát a posypte fetou.