reklama

Suroviny

  • 50g ořechy vlašské
  • 250g čočky puy, vařená
  • 1 fenykl, nakrájená najemno
  • 140g třešně, rozpůlené a bez pecek
  • 1 vinný ocet červený
  • 2 extra panenský olivový olej
  • 1 hořčice dijonská
  • ½ lžičky med tekutý
  • ½ svazku estragon, nahrubo
  • 100 g kozí sýr měkký

Postup přípravy

  • KROK 1

    Zahřejte pánev na mírném středním plameni. Vhoďte do ní vlašské ořechy a 3 minuty pražte a míchejte, dokud se nerozvoní a slupky nezezlátnou. Dejte stranou vychladnout.

  • KROK 2

    Čočku dejte do velké mísy a promíchejte vidličkou. Přidejte nakrájený fenykl a třešně.

  • KROK 3

    Ocet, olej, hořčici, med a estragon promíchejte, osolte a opepřete. Dresinkem zalijte čočku. Salát servírujte na talíře, posypte sýrem, vlašskými ořechy, případně ozdobte drobnými lístky fenyklu.

reklama
reklama
reklama
reklama