reklama

  • 50g ořechy
    vlašské
  • 250g čočky puy
    vařená
  • 1 fenykl
    nakrájená najemno
  • 140g třešně
    rozpůlené a bez pecek
  • 1 vinný ocet
    červený
  • 2 extra panenský olivový olej
  • 1 hořčice
    dijonská
  • ½ lžičky med
    tekutý
  • ½ svazku estragon
    nahrubo
  • 100 g kozí sýr
    měkký

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal466
  • tuky29g
  • nasycené8g
  • sacharidy26g
  • cukry9g
  • vláknina10g
  • proteín20g
  • sůl1.6g

Postup přípravy

  • krok 1

    Zahřejte pánev na mírném středním plameni. Vhoďte do ní vlašské ořechy a 3 minuty pražte a míchejte, dokud se nerozvoní a slupky nezezlátnou. Dejte stranou vychladnout.

  • krok 2

    Čočku dejte do velké mísy a promíchejte vidličkou. Přidejte nakrájený fenykl a třešně.

  • krok 3

    Ocet, olej, hořčici, med a estragon promíchejte, osolte a opepřete. Dresinkem zalijte čočku. Salát servírujte na talíře, posypte sýrem, vlašskými ořechy, případně ozdobte drobnými lístky fenyklu.

reklama
reklama
reklama
reklama