Salát z čočky, fenyklu, třešní a kozího sýra
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 3 porce
Přejít na suroviny
- 50g ořechyvlašské
- 250g čočky puyvařená
- 1 fenyklnakrájená najemno
- 140g třešněrozpůlené a bez pecek
- 1 vinný ocetčervený
- 2 extra panenský olivový olej
- 1 hořčicedijonská
- ½ lžičky medtekutý
- ½ svazku estragonnahrubo
- 100 g kozí sýrměkký
- kcal466
- tuky29g
- nasycené8g
- sacharidy26g
- cukry9g
- vláknina10g
- proteín20g
- sůl1.6g
Postup přípravy
krok 1
Zahřejte pánev na mírném středním plameni. Vhoďte do ní vlašské ořechy a 3 minuty pražte a míchejte, dokud se nerozvoní a slupky nezezlátnou. Dejte stranou vychladnout.
krok 2
Čočku dejte do velké mísy a promíchejte vidličkou. Přidejte nakrájený fenykl a třešně.
krok 3
Ocet, olej, hořčici, med a estragon promíchejte, osolte a opepřete. Dresinkem zalijte čočku. Salát servírujte na talíře, posypte sýrem, vlašskými ořechy, případně ozdobte drobnými lístky fenyklu.