Pálivé jehněčí s omáčkou harissa a kuskusem
Pálivé jehněčí s omáčkou harissa a kuskusem je typický severoafrický pokrm, který provoní vaši kuchyni. Jednoduché ingredience bleskově proměníte v rychlou večeři, která potěší návštěvu i rodinu.
Na přípravu vinaigrette prošlehejte bílý vinný ocet a olivový olej s trochou soli a pepře. Dejte stranou. V hrnci přiveďte vodu k varu, přidejte fazole a 2 - 3 minuty povařte. Sceďte je a ponořte do ledové vody.
Mladé cukety nakrájejte každou šikmo na 4 – 5 dílů. Pokud používáte střední cukety, rozkrojte je nejprve podélně a pak nakrájejte na 5 mm silné plátky.
Na pánvi na středním plameni rozehřejte olivový olej a přidejte do něj cukety. Za stálého míchání restujte 5 – 8 minut, dokud nebudou mít světle zlatavou barvu. Přidejte fazole, osolte, opepřete a dalších 30 sekund restujte. Sundejte z plotny do ještě teplé zeleniny vmíchejte vinaigrette. Podávejte s nasekanými vlašskými ořechy.