reklama

Suroviny

  • 8 cuketa baby (nebo 4 větší)
  • 200 g bob obecný (fava), čerstvé nebo mražené, vyloupané
  • 2 lžíce olivový olej
  • 10 ks vlašské ořechy nasekané

Na zálivku

  • 1 lžíce vinný ocet vinný
  • 50 ml olivový olej

Postup přípravy

  • KROK 1

    Na přípravu vinaigrette prošlehejte bílý vinný ocet a olivový olej s trochou soli a pepře. Dejte stranou. V hrnci přiveďte vodu k varu, přidejte fazole a 2 - 3 minuty povařte. Sceďte je a ponořte do ledové vody.

  • KROK 2

    Mladé cukety nakrájejte každou šikmo na 4 – 5 dílů. Pokud používáte střední cukety, rozkrojte je nejprve podélně a pak nakrájejte na 5 mm silné plátky.

  • KROK 3

    Na pánvi na středním plameni rozehřejte olivový olej a přidejte do něj cukety. Za stálého míchání restujte 5 – 8 minut, dokud nebudou mít světle zlatavou barvu. Přidejte fazole, osolte, opepřete a dalších 30 sekund restujte. Sundejte z plotny do ještě teplé zeleniny vmíchejte vinaigrette. Podávejte s nasekanými vlašskými ořechy.

reklama
reklama
reklama
reklama