Salát z fazolí a cukety
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 8 cuketa baby (nebo 4 větší)
- 200 g bob obecný (fava), čerstvé nebo mražené, vyloupané
- 2 lžíce olivový olej
- 10 ks vlašské ořechy nasekané
Na zálivku
- 1 lžíce vinný ocet vinný
- 50 ml olivový olej
Postup přípravy
- KROK 1
Na přípravu vinaigrette prošlehejte bílý vinný ocet a olivový olej s trochou soli a pepře. Dejte stranou. V hrnci přiveďte vodu k varu, přidejte fazole a 2 - 3 minuty povařte. Sceďte je a ponořte do ledové vody.
- KROK 2
Mladé cukety nakrájejte každou šikmo na 4 – 5 dílů. Pokud používáte střední cukety, rozkrojte je nejprve podélně a pak nakrájejte na 5 mm silné plátky.
- KROK 3
Na pánvi na středním plameni rozehřejte olivový olej a přidejte do něj cukety. Za stálého míchání restujte 5 – 8 minut, dokud nebudou mít světle zlatavou barvu. Přidejte fazole, osolte, opepřete a dalších 30 sekund restujte. Sundejte z plotny do ještě teplé zeleniny vmíchejte vinaigrette. Podávejte s nasekanými vlašskými ořechy.