Salát z grilovaného lososa a manga s kokosovým dresinkem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 4 filety losos, (každý asi 125 g), bez kostí a kůže
- 1 lžíce přírodní cukr, světlý
- 100 g fazolky zelené, očištěné a odkrojené stopky
- 1 ks mango, velké, zralé, oloupané a nakrájené na plátky
- 2 ks šalotky, nakrájené na velmi jemné kroužky
- 1 hrst máta, nebo koriandr, lístky
- 50 g kokos, strouhaný a opražený
- 1 ks chilli paprička, červená, nakrájená na tenké plátky
Na dresink
- 3 lžíce kokosové smetany
- 2 ks limeta, šťáva + klínky k servírování
- 1 lžíce rybí omáčka
- 2 lžíce přírodní cukr, světlý
Postup přípravy
- KROK 1
Rozpalte gril. Lososa položte kůží nahoru na plech vyložený alobalem, dobře okořeňte solí a pepřem, zasypte cukrem. Grilujte asi 10 minut, dokud nebude maso upečené.
- KROK 2
Mezitím blanšírujte fazole ve vroucí vodě po dobu 1 minuty, sceďte, propláchněte studenou vodou a znovu sceďte. Rozložte na 4 talíře, poté přidejte mango a šalotku.
- KROK 3
Ingredience na zálivku smíchejte v malé misce. Nalámejte lososa na několik kousků a rozdělte na každý talíř. Přidejte lístky máty nebo koriandru, pražený kokos a chilli papričku. Přelijte dresinkem a podávejte s měsíčkem limetky.