reklama

  • 4 filety losos
    (každý asi 125 g), bez kostí a kůže
  • 1 lžíce přírodní cukr
    světlý
  • 100 g fazolky zelené
    očištěné a odkrojené stopky
  • 1 ks mango
    velké, zralé, oloupané a nakrájené na plátky
  • 2 ks šalotky
    nakrájené na velmi jemné kroužky
  • 1 hrst máta
    nebo koriandr, lístky
  • 50 g kokos
    strouhaný a opražený
  • 1 ks chilli paprička
    červená, nakrájená na tenké plátky

Na dresink

  • 3 lžíce kokosové smetany
  • 2 ks limeta
    šťáva + klínky k servírování
  • 1 lžíce rybí omáčka
  • 2 lžíce přírodní cukr
    světlý

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal396
  • tuky24g
  • nasycené11g
  • sacharidy17g
  • cukry17g
  • vláknina4g
  • proteín28g
  • sůl0.9g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozpalte gril. Lososa položte kůží nahoru na plech vyložený alobalem, dobře okořeňte solí a pepřem, zasypte cukrem. Grilujte asi 10 minut, dokud nebude maso upečené.

  • krok 2

    Mezitím blanšírujte fazole ve vroucí vodě po dobu 1 minuty, sceďte, propláchněte studenou vodou a znovu sceďte. Rozložte na 4 talíře, poté přidejte mango a šalotku.

  • krok 3

    Ingredience na zálivku smíchejte v malé misce. Nalámejte lososa na několik kousků a rozdělte na každý talíř. Přidejte lístky máty nebo koriandru, pražený kokos a chilli papričku. Přelijte dresinkem a podávejte s měsíčkem limetky.

reklama
reklama
reklama
reklama