reklama

  • 4 ks hrušky
    zralé, nakrájené podélně na plátky o tloušťce 1 cm
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 lžíce vinný ocet
    bílý
  • 1 lžíce med
  • 250 g listový salát – směs
  • 150 g modrý sýr
    rozdrobený
  • opečený chléb
    k podávání (nemusí být)

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal259
  • tuky17g
  • nasycené8g
  • sacharidy19g
  • cukry19g
  • vláknina5g
  • proteín8g
  • sůl1.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Hrušky dejte do mísy a zakápněte 1 lžičkou oleje. Rozehřejte pánev a poté hrušky opékejte po dávkách 1 minutu z každé strany. Dejte stranou vychladnout.

  • krok 2

    Smíchejte zbývající olej, ocet a med. Přidejte hrušky, listy salátu a sýr, rozdělte na 4 talíře a pokapejte dresinkem. Podávejte s chlebem, chcete-li.

reklama
reklama
reklama
reklama