Salát z grilovaných hrušek a modrého sýra
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 4 ks hruškyzralé, nakrájené podélně na plátky o tloušťce 1 cm
- 2 lžíce olivový olej
- 1 lžíce vinný ocetbílý
- 1 lžíce med
- 250 g listový salát – směs
- 150 g modrý sýrrozdrobený
- opečený chlébk podávání (nemusí být)
- kcal259
- tuky17g
- nasycené8g
- sacharidy19g
- cukry19g
- vláknina5g
- proteín8g
- sůl1.2g
Postup přípravy
krok 1
Hrušky dejte do mísy a zakápněte 1 lžičkou oleje. Rozehřejte pánev a poté hrušky opékejte po dávkách 1 minutu z každé strany. Dejte stranou vychladnout.
krok 2
Smíchejte zbývající olej, ocet a med. Přidejte hrušky, listy salátu a sýr, rozdělte na 4 talíře a pokapejte dresinkem. Podávejte s chlebem, chcete-li.