Bistro salát s baby špenátem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Suroviny
- 3 lžíce olivový olej
- 1 stroužek česnek
- 8 silných plátků slanina, nakrájená na velké kusy
- 1 malá bageta, nakrájená na kousky o velikosti sousta
- 4 vejce
- 200g fazolky zelené, očištěné
- 140g modrý sýr, rozdrobený
- 200g baby špenát
Na zálivku
- 2 lžičky hořčice dijonská
- 3 lžíce červený vinný ocet
- 6 lžic extra panenský olivový olej
Postup přípravy
- KROK 1
Na zálivku smíchejte hořčici a ocet spolu s trochou soli a pepře a 1 lžící vody. Vmíchejte extra panenský olivový olej a dejte stranou.
- KROK 2
Ve velké pánvi rozehřejte na mírném ohni olivový olej a přidejte česnek a slaninu. Slaninu pomalu opékejte, dokud nezačne prskat, poté přidejte bagetu a smíchejte se šťávou ze slaniny. Vše spolu pomalu smažte (může to trvat dobrých 15 minut), dokud nebudou slanina a krutony křupavé. Pokud pánev vyschne, pokapejte ji trochou oleje. Po upečení vyndejte stroužek česneku a zbytek obsahu pánve dejte stranou.
- KROK 3
Zatímco se slanina smaží, dejte vejce do hrnce s vroucí vodou a vařte přesně 7,5 minuty. Zchlaďte ve studené vodě, poté oloupejte a dejte stranou. Fazole vařte v pánvi s osolenou vroucí vodou po dobu 5 minut nebo dokud nebudou křehké, ale stále jasně zelené. Sceďte, přesuňte do nádoby s ledovou vodou, poté znovu sceďte a dejte stranou.
- KROK 4
Při podávání dejte vše kromě vajec a zálivky do velké mísy. Pokapejte zálivkou a jemně promíchejte rukama. Salát přendejte na servírovací talíř, vejce rozpůlte a položte na salát, žloutky dochuťte mořskou solí a mletým černým pepřem.