reklama

  • 3 lžíce olivový olej
  • 1 stroužek česnek
  • 8 silných plátků slanina
    nakrájená na velké kusy
  • 1 malá bageta
    nakrájená na kousky o velikosti sousta
  • 4 vejce
  • 200g fazolky zelené
    očištěné
  • 140g modrý sýr
    rozdrobený
  • 200g baby špenát

Na zálivku

  • 2 lžičky hořčice dijonská
  • 3 lžíce červený vinný ocet
  • 6 lžic extra panenský olivový olej

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal654
  • tuky52g
  • nasycené15g
  • sacharidy21g
    s nízkým obsahem
  • cukry3g
  • vláknina3g
  • proteín28g
    bohatý na
  • sůl4.65g

Postup přípravy

  • krok 1

    Na zálivku smíchejte hořčici a ocet spolu s trochou soli a pepře a 1 lžící vody. Vmíchejte extra panenský olivový olej a dejte stranou.

  • krok 2

    Ve velké pánvi rozehřejte na mírném ohni olivový olej a přidejte česnek a slaninu. Slaninu pomalu opékejte, dokud nezačne prskat, poté přidejte bagetu a smíchejte se šťávou ze slaniny. Vše spolu pomalu smažte (může to trvat dobrých 15 minut), dokud nebudou slanina a krutony křupavé. Pokud pánev vyschne, pokapejte ji trochou oleje. Po upečení vyndejte stroužek česneku a zbytek obsahu pánve dejte stranou.

  • krok 3

    Zatímco se slanina smaží, dejte vejce do hrnce s vroucí vodou a vařte přesně 7,5 minuty. Zchlaďte ve studené vodě, poté oloupejte a dejte stranou. Fazole vařte v pánvi s osolenou vroucí vodou po dobu 5 minut nebo dokud nebudou křehké, ale stále jasně zelené. Sceďte, přesuňte do nádoby s ledovou vodou, poté znovu sceďte a dejte stranou.

  • krok 4

    Při podávání dejte vše kromě vajec a zálivky do velké mísy. Pokapejte zálivkou a jemně promíchejte rukama. Salát přendejte na servírovací talíř, vejce rozpůlte a položte na salát, žloutky dochuťte mořskou solí a mletým černým pepřem.

reklama
reklama
reklama
reklama