reklama

Suroviny

  • 2 majonéza, se sníženým obsahem tuku
  • 2 dijonská hořčice
  • 1 šťáva z citronu
  • krupicový cukr
  • 198g sladká kukuřice, okapaná
  • 200 g slanina, upečená dokřupava a rozlámaná na kousky (4 plátky ponechte stranou vcelku)
  • 1 hlávkový salát, na nudličky
  • 3 velká rajčata, zralá, nakrájená na klínky

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 200°C. V malé misce udělejte dresink – smíchejte majonézu, hořčici, citronovou šťávu a cukr. Osolte a opepřete. Kukuřici vyklopte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10–15 minut, dokud nebude křupavá a zlatá. Dejte stranou vychladnout.

  • KROK 2

    Mezitím smíchejte kousky slaniny s hlávkovým salátem a rajčaty ve velké míse. Přidejte kukuřici, vlijte dresink a dobře promíchejte, aby se zelenina v dresinku obalila. Rozdělte na 4 porce a na každou položte plátek slaniny. Bez zálivky salát vydrží v lednici až 2 dny. Se zálivkou ihned zkonzumujte.

reklama
reklama
reklama
reklama