
BLT jako salát
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření -
- Velmi snadné
- Na 4 porce
Přejít na suroviny
- 2 majonézase sníženým obsahem tuku
- 2 dijonská hořčice
- 1 šťáva z citronu
- krupicový cukr
- 198g sladká kukuřiceokapaná
- 200 g slaninaupečená dokřupava a rozlámaná na kousky (4 plátky ponechte stranou vcelku)
- 1 hlávkový salátna nudličky
- 3 velká rajčatazralá, nakrájená na klínky
Nutriční hodnoty: Na porci
- kcal300
- tuky17g
- nasycené5g
- sacharidy18g
- cukry11g
- vláknina4g
- proteín16g
- sůl3.5g
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 200°C. V malé misce udělejte dresink – smíchejte majonézu, hořčici, citronovou šťávu a cukr. Osolte a opepřete. Kukuřici vyklopte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10–15 minut, dokud nebude křupavá a zlatá. Dejte stranou vychladnout.
krok 2
Mezitím smíchejte kousky slaniny s hlávkovým salátem a rajčaty ve velké míse. Přidejte kukuřici, vlijte dresink a dobře promíchejte, aby se zelenina v dresinku obalila. Rozdělte na 4 porce a na každou položte plátek slaniny. Bez zálivky salát vydrží v lednici až 2 dny. Se zálivkou ihned zkonzumujte.