Bramborový salát s ančovičkou a křepelčími vejci
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 1 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 4 ks křepelčí vejce
- 100 g zelené fazolky
- 100 g nové brambory, rozpůlené nebo rozčtvrcené (pokud jsou velké)
- 1 ks ančovička, najemno nasekaná
- 1 lžíce petrželka, nasekaná
- 1 lžíce pažitka, nasekaná
- ½ citron, šťáva
Postup přípravy
- KROK 1
Přiveďte k varu vodu ve středně velkém rendlíku, pak do ní vložte křepelčí vejce a vařte 2 minuty. Pomocí děrované lžíce vejce vyndejte z vroucí vody a přesuňte je do misky se studenou vodou. Do rendlíku dejte fazolky a vařte je 4 minuty do změknutí, a pak je také pomocí děrované lžíce přesuňte do misky se studenou vodou.
- KROK 2
V hrnci s vodou uvařte nové brambory do měkka (cca 10-15 minut). Brambory sceďte přes cedník a nechte je vychladnout. Zatímco brambory chladnou, oloupejte vejce a nakrájejte je na poloviny. Brambory promíchejte s fazolkami, nasekanou ančovičkou, petrželkou, pažitkou a citronovou šťávou. Podávejte s křepelčími vejci.