Bramborový salát s ančovičkou a křepelčími vejci
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 1 porce
Přejít na suroviny
- 4 ks křepelčí vejce
- 100 g zelené fazolky
- 100 g nové bramboryrozpůlené nebo rozčtvrcené (pokud jsou velké)
- 1 ks ančovičkanajemno nasekaná
- 1 lžíce petrželkanasekaná
- 1 lžíce pažitkanasekaná
- ½ citronšťáva
- kcal174
- tuky5g
- nasycené2g
- sacharidy20g
- cukry4g
- vláknina5g
- proteín9g
- sůl0.5g
Postup přípravy
krok 1
Přiveďte k varu vodu ve středně velkém rendlíku, pak do ní vložte křepelčí vejce a vařte 2 minuty. Pomocí děrované lžíce vejce vyndejte z vroucí vody a přesuňte je do misky se studenou vodou. Do rendlíku dejte fazolky a vařte je 4 minuty do změknutí, a pak je také pomocí děrované lžíce přesuňte do misky se studenou vodou.
krok 2
V hrnci s vodou uvařte nové brambory do měkka (cca 10-15 minut). Brambory sceďte přes cedník a nechte je vychladnout. Zatímco brambory chladnou, oloupejte vejce a nakrájejte je na poloviny. Brambory promíchejte s fazolkami, nasekanou ančovičkou, petrželkou, pažitkou a citronovou šťávou. Podávejte s křepelčími vejci.