reklama

  • 4 ks křepelčí vejce
  • 100 g zelené fazolky
  • 100 g nové brambory
    rozpůlené nebo rozčtvrcené (pokud jsou velké)
  • 1 ks ančovička
    najemno nasekaná
  • 1 lžíce petrželka
    nasekaná
  • 1 lžíce pažitka
    nasekaná
  • ½ citron
    šťáva

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal174
  • tuky5g
  • nasycené2g
  • sacharidy20g
  • cukry4g
  • vláknina5g
  • proteín9g
  • sůl0.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Přiveďte k varu vodu ve středně velkém rendlíku, pak do ní vložte křepelčí vejce a vařte 2 minuty. Pomocí děrované lžíce vejce vyndejte z vroucí vody a přesuňte je do misky se studenou vodou. Do rendlíku dejte fazolky a vařte je 4 minuty do změknutí, a pak je také pomocí děrované lžíce přesuňte do misky se studenou vodou.

  • krok 2

    V hrnci s vodou uvařte nové brambory do měkka (cca 10-15 minut). Brambory sceďte přes cedník a nechte je vychladnout. Zatímco brambory chladnou, oloupejte vejce a nakrájejte je na poloviny. Brambory promíchejte s fazolkami, nasekanou ančovičkou, petrželkou, pažitkou a citronovou šťávou. Podávejte s křepelčími vejci.

reklama
reklama
reklama
reklama