Bulgurový salát se sýrem halloumi a melounem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- 30 minut
- Snadné
- 4 porce
- 200 g pšeničný bulgur
- 50 g dýňová semínka
- 3 lžíce olivový nebo řepkový olej
- 250 g sýr hallouminakrájený na 10 až 12 plátků
- 1 ks okurkapodélně rozpůlená, zbavená semínek a nakrájená na kousky
- petržel, máta, koriandr, bazalka, nebo jejich směsnasekená, pár lístků si ponechte k servírování
- 2 ks citronkůra a šťáva
- ¼ vodní melounnakrájený na kousky
- kcal504
- tuky26g
- nasycené12g
- sacharidy46g
- cukry10g
- vláknina3g
- proteín20g
- sůl1.9g
Postup přípravy
krok 1
Dejte vařit vodu v rychlovarné konvici. Bulgur dejte do misky s trochou nasekaných bylinek a zalijte dostatečným množstvím horké vody tak, aby byla směs bulguru a bylinek ponořená. Misku zakryjte potravinářskou fólií a zatímco si budete připravovat zbylé ingredience, voda se do bulguru vsákne.
krok 2
Mezitím rozpalte velkou pánev a přidejte dýňová semínka, která pár minut opékejte, dokud nezačnou praskat. Pak je přesuňte do misky a dejte stranou. Na té samé pánvi rozehřejte kapku oleje, přidejte plátky halloumi a opékejte je dozlatova 2 až 3 minuty z každé strany.
krok 3
Odstraňte fólii z misky s bulgurem a zkontrolujte, zda je měkký (pokud ne, znovu misku přikryjte a nechte odpočívat dalších 5 minut). V tuto chvíli už by se veškerá voda měla vsáknout, ale pokud tomu tak není, přebytečnou vodu slijte.
krok 4
Do misky s bulgurem přidejte zbývající olej, okurku, bylinky, citronovou kůru a šťávu i dýňová semínka, a dobře promíchejte. Při servírování bulgurový salát doplňte kousky melounu, plátky halloumi a lístky bylinek, které jste si odložili stranou.