Červená řepa s balzamikem a roquefortem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- plus chlazení
- Snadné
- 8 porcí
Přejít na suroviny
- 600 g červená řepababy, oloupaná a očištěná
- 3-4 lžíce olivový olej
- 6-7 lžic balzamikový ocet
- 150 g roquefort
- 1-2 lžičky sezamová semínkaopražená
- kcal152
- tuky11g
- nasycené5g
- sacharidy9g
- cukry8g
- vláknina2g
- proteín6g
- sůl1.01g
Postup přípravy
krok 1
Červenou řepu rozpulte nebo rozčtvrťte (podle velikosti). Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte červenou řepu a restujte 2–3 minuty. Dobře promíchejte, aby se řepa olejem obalila ze všech stran.
krok 2
Přidejte balzamikový ocet, okořeňte a vařte další 1-2 minuty, dokud se tekutina nezredukuje na sirupovou konzistenci.
krok 3
Vše přendejte do servírovací mísy, nechte zchladnout, poté mísu přikryjte a uložte do lednice. Lze provést až 1 den předem. Vyjměte z lednice 30 minut před podáváním, rozdrobte na řepu Roquefort a posypte sezamovými semínky.