reklama

  • 1 hlávka červené zelí
    jemně nakrájené
  • 25 g máslo
  • 1 jablko
    odrůda Bramley, oloupané a nastrouhané
  • 1 bobkový list
  • 3 ks hřebíček
  • 100 ml jablčný ocet
  • 25 g světlý muscovado cukr
  • 1 hrst vlašské ořechy
    opražené a nasekané

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal84
  • tuky5g
  • nasycené2g
  • sacharidy9g
  • cukry8g
  • vláknina3g
  • proteín2g
  • sůl0.06g

Postup přípravy

  • krok 1

    Zelí dejte do širokého mělkého kastrůlku s máslem, jablkem, bobkovým listem a hřebíčkem. Restujte, míchejte, dokud zelí nezačne vadnout.

  • krok 2

    Přidejte ocet (odstupte a nevdechujte, dokud pára nepoleví), poté pokračujte v míchání a vařte, dokud ocet téměř nezmizí. Dále nasypte cukr a míchejte, dokud se úplně nerozpustí – dejte pozor, aby se nepřipálil. Před podáváním posypte vlašskými ořechy.

  • krok 3

    Hotový zelný salát lze také zamrazit, ovšem před podáváním ho nechte úplně rozmrazit a následně ohřejte v kastrůlku nebo mikrovlnné troubě.

reklama
reklama
reklama
reklama