Červené zelí s jablky a vlašskými ořechy
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 8 porcí
Přejít na suroviny
- 1 hlávka červené zelíjemně nakrájené
- 25 g máslo
- 1 jablkoodrůda Bramley, oloupané a nastrouhané
- 1 bobkový list
- 3 ks hřebíček
- 100 ml jablčný ocet
- 25 g světlý muscovado cukr
- 1 hrst vlašské ořechyopražené a nasekané
- kcal84
- tuky5g
- nasycené2g
- sacharidy9g
- cukry8g
- vláknina3g
- proteín2g
- sůl0.06g
Postup přípravy
krok 1
Zelí dejte do širokého mělkého kastrůlku s máslem, jablkem, bobkovým listem a hřebíčkem. Restujte, míchejte, dokud zelí nezačne vadnout.
krok 2
Přidejte ocet (odstupte a nevdechujte, dokud pára nepoleví), poté pokračujte v míchání a vařte, dokud ocet téměř nezmizí. Dále nasypte cukr a míchejte, dokud se úplně nerozpustí – dejte pozor, aby se nepřipálil. Před podáváním posypte vlašskými ořechy.
krok 3
Hotový zelný salát lze také zamrazit, ovšem před podáváním ho nechte úplně rozmrazit a následně ohřejte v kastrůlku nebo mikrovlnné troubě.