reklama

Suroviny

  • 1 hlávka červené zelí, jemně nakrájené
  • 25 g máslo
  • 1 jablko odrůda Bramley, oloupané a nastrouhané
  • 1 bobkový list
  • 3 ks hřebíček
  • 100 ml jablčný ocet
  • 25 g světlý muscovado cukr
  • 1 hrst vlašské ořechy, opražené a nasekané

Postup přípravy

  • KROK 1

    Zelí dejte do širokého mělkého kastrůlku s máslem, jablkem, bobkovým listem a hřebíčkem. Restujte, míchejte, dokud zelí nezačne vadnout.

  • KROK 2

    Přidejte ocet (odstupte a nevdechujte, dokud pára nepoleví), poté pokračujte v míchání a vařte, dokud ocet téměř nezmizí. Dále nasypte cukr a míchejte, dokud se úplně nerozpustí – dejte pozor, aby se nepřipálil. Před podáváním posypte vlašskými ořechy.

  • KROK 3

    Hotový zelný salát lze také zamrazit, ovšem před podáváním ho nechte úplně rozmrazit a následně ohřejte v kastrůlku nebo mikrovlnné troubě.

reklama
reklama
reklama
reklama