Halloumi salát s pomerančem a mátou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 3 ks pomeranč, střední velikost, segmenty a šťáva
- 1 malý svazek máta, nasekané listy
- 4 lžičky vinný ocet
- 3 lžíce olivový olej
- 2 balení sýr halloumi, (celkem asi 500 g), odkapaný
- 50 g vlašské ořechy, kousky, opečené
- 145 g listový salát – směs rukola, řeřicha a špenát
Postup přípravy
- KROK 1
Rozpalte velký gril nebo pánev na vysokou teplotu. Ve velké míse smíchejte kousky pomeranče a šťávu, lístky máty, ocet a olivový olej. Okořeňte a poté opatrně promíchejte.
- KROK 2
Každý blok halloumi nakrájejte na 8–10 kusů, poté grilujte nebo smažte 1–2 minuty z každé strany, dokud nezezlátne a nezačne se rozpouštět.
- KROK 3
K pomeranči a mátě přidejte řeřichu, špenát, rukolu a vlašské ořechy, společně promíchejte.
- KROK 4
Navrch dejte ogrilované plátky sýra halloumi a okořeňte trochou černého pepře.