Halloumi salát s pomerančem a mátou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 3 ks pomerančstřední velikost, segmenty a šťáva
- 1 malý svazek mátanasekané listy
- 4 lžičky vinný ocet
- 3 lžíce olivový olej
- 2 balení sýr halloumi(celkem asi 500 g), odkapaný
- 50 g vlašské ořechykousky, opečené
- 145 g listový salát – směsrukola, řeřicha a špenát
- kcal581
- tuky47g
- nasycené20g
- sacharidy12g
- cukry12g
- vláknina3g
- proteín28g
- sůl4.41g
Postup přípravy
krok 1
Rozpalte velký gril nebo pánev na vysokou teplotu. Ve velké míse smíchejte kousky pomeranče a šťávu, lístky máty, ocet a olivový olej. Okořeňte a poté opatrně promíchejte.
krok 2
Každý blok halloumi nakrájejte na 8–10 kusů, poté grilujte nebo smažte 1–2 minuty z každé strany, dokud nezezlátne a nezačne se rozpouštět.
krok 3
K pomeranči a mátě přidejte řeřichu, špenát, rukolu a vlašské ořechy, společně promíchejte.
krok 4
Navrch dejte ogrilované plátky sýra halloumi a okořeňte trochou černého pepře.