reklama

  • 3 ks pomeranč
    střední velikost, segmenty a šťáva
  • 1 malý svazek máta
    nasekané listy
  • 4 lžičky vinný ocet
  • 3 lžíce olivový olej
  • 2 balení sýr halloumi
    (celkem asi 500 g), odkapaný
  • 50 g vlašské ořechy
    kousky, opečené
  • 145 g listový salát – směs
    rukola, řeřicha a špenát

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal581
  • tuky47g
  • nasycené20g
  • sacharidy12g
  • cukry12g
  • vláknina3g
  • proteín28g
  • sůl4.41g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozpalte velký gril nebo pánev na vysokou teplotu. Ve velké míse smíchejte kousky pomeranče a šťávu, lístky máty, ocet a olivový olej. Okořeňte a poté opatrně promíchejte.

  • krok 2

    Každý blok halloumi nakrájejte na 8–10 kusů, poté grilujte nebo smažte 1–2 minuty z každé strany, dokud nezezlátne a nezačne se rozpouštět.

  • krok 3

    K pomeranči a mátě přidejte řeřichu, špenát, rukolu a vlašské ořechy, společně promíchejte.

  • krok 4

    Navrch dejte ogrilované plátky sýra halloumi a okořeňte trochou černého pepře.

reklama
reklama
reklama
reklama