Italský salát s fazolkami a olivami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 8 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 2 ks žlutá paprika
- 2 ks červena paprika
- 300 g zelené fazolky
- 300 g cherry rajčata, přepůlená
- 1 lžíce kapary, malé
- 2 hrsti černé olivy, bez pecek
- 4 lžíce olivový olej
- 1 lžíce červený vinný ocet
- velký svazek bazalka, větší listy nasekané, menší lístky v celku
Postup přípravy
- KROK 1
Papriky opečte na grilu ze všech stran, až jejich slupky zčernají. Pak je dejte do misky, kterou zakryjte potravinářskou fólií. Když vychladnou, oloupejte je, odstraňte stopku i semínka, a nakrájejte je na nudličky. Pokud papriky pustí šťávu, ponechejte si ji.
- KROK 2
Fazolky uvařte ve vroucí osolené vodě, aby byly křehké, ale ne rozvařené. Poté je slijte a dejte do ledové vody. K podávání smíchejte všechny ingredience dohromady, na poslední chvíli přidejte nasekanou bazalku a na závěr ozdobte malými lístky bazalky.