reklama

Suroviny

  • 2 ks žlutá paprika
  • 2 ks červena paprika
  • 300 g zelené fazolky
  • 300 g cherry rajčata, přepůlená
  • 1 lžíce kapary, malé
  • 2 hrsti černé olivy, bez pecek
  • 4 lžíce olivový olej
  • 1 lžíce červený vinný ocet
  • velký svazek bazalka, větší listy nasekané, menší lístky v celku

Postup přípravy

  • KROK 1

    Papriky opečte na grilu ze všech stran, až jejich slupky zčernají. Pak je dejte do misky, kterou zakryjte potravinářskou fólií. Když vychladnou, oloupejte je, odstraňte stopku i semínka, a nakrájejte je na nudličky. Pokud papriky pustí šťávu, ponechejte si ji.

  • KROK 2

    Fazolky uvařte ve vroucí osolené vodě, aby byly křehké, ale ne rozvařené. Poté je slijte a dejte do ledové vody. K podávání smíchejte všechny ingredience dohromady, na poslední chvíli přidejte nasekanou bazalku a na závěr ozdobte malými lístky bazalky.

reklama
reklama
reklama
reklama