reklama

  • 2 ks žlutá paprika
  • 2 ks červena paprika
  • 300 g zelené fazolky
  • 300 g cherry rajčata
    přepůlená
  • 1 lžíce kapary
    malé
  • 2 hrsti černé olivy
    bez pecek
  • 4 lžíce olivový olej
  • 1 lžíce červený vinný ocet
  • velký svazek bazalka
    větší listy nasekané, menší lístky v celku

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal102
  • tuky8g
  • nasycené1g
  • sacharidy7g
  • cukry6g
  • vláknina3g
  • proteín2g
  • sůl0.27g

Postup přípravy

  • krok 1

    Papriky opečte na grilu ze všech stran, až jejich slupky zčernají. Pak je dejte do misky, kterou zakryjte potravinářskou fólií. Když vychladnou, oloupejte je, odstraňte stopku i semínka, a nakrájejte je na nudličky. Pokud papriky pustí šťávu, ponechejte si ji.

  • krok 2

    Fazolky uvařte ve vroucí osolené vodě, aby byly křehké, ale ne rozvařené. Poté je slijte a dejte do ledové vody. K podávání smíchejte všechny ingredience dohromady, na poslední chvíli přidejte nasekanou bazalku a na závěr ozdobte malými lístky bazalky.

reklama
reklama
reklama
reklama