
Jednoduché máslové fazole s citronem a petrželkou
4 porce
Snadné
Příprava
Vaření
Dodejte svému jídlu středomořské kouzlo s touto pikantní přílohou s nízkým obsahem tuku, kterou připravíte do půl hodiny. Máslové fazole s citronem a petrželkou jsou plné rostlinných bílkovin a také vlákniny. Toto velmi chutné a syté jídlo si vychutnají jak vegetariáni, tak i ti, kteří nemohou lepek.
Přejít na suroviny
- 1 lžíce olivový olej
- 1 velká cibulenakrájená
- 1 stroužek česnekrozmačkaný
- 800 g fazolemáslové, konzervované, opláchnuté a osušené
- 1 citronkůra a šťáva
- 1 svazek petrželkanasekané
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal134
- tuky4g
- nasycené0g
- sacharidy19g
- cukry4g
- vláknina6g
- proteín8g
- sůl1.29g
Postup přípravy
krok 1
Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a opékejte 10-15 minut do změknutí. Na poslední minutu přidejte česnek a poté vmíchejte fazole, aby se prohřály. Přidejte citronovou kůru a šťávu. Před podáváním vmíchejte nasekanou petrželku.