
Jednoduchý řecký salát
4 porce
Velmi snadné
Příprava
Ikonický řecký salát je pestrý, chutný, zdravý a hlavně – neuvěřitelně snadno a rychle ho připravíte. Doporučujeme využít co nejkvalitnější suroviny (ideálně olivový olej a olivy kalamata, které jste si přivezli jako suvenýry z návštěvy Řecka) a podávejte s opečeným pita chlebem jako lehký oběd či večeři.
Přejít na suroviny
- 450 g kvalitní rajčatanakrájená na kousky
- 1 ks červená cibulenakrájená na kousky
- 6 lžic olivový olej
- 1 ks citronpouze šťáva
- hrst hladkolistá petrželka a mátacelé listy
- 200 g sýr fetanakrájený na velké kousky
- 20 ks černé olivyideálně olivy kalamata
- pita chlébk podávání, nemusí být
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal324
- tuky29g
- nasycené9g
- sacharidy7g
- cukry0g
- vláknina2g
- proteín10g
- sůl2.72g
Postup přípravy
krok 1
Jemně promíchejte všechny ingredience a snažte se, aby se feta už dále nerozpadla. Dochuťte černým pepřem a případně mořskou solí. Pokud chcete, podávejte s opečeným pita chlebem.