
Kapustičky s fazolovými výhonky a sezamem
4 porce
Snadné
Příprava
Vaření
Tak trochu netradiční příprava růžičkové kapusty vás rozhodně nadchne. Má lehce asijský nádech a společně s mladými fazolovými výhonky jsou svěží přílohou, která je navíc plná vlákniny a vitamínů. Přesně tenhle benefit oceníte nejen v chladných zimních měsících.
Přejít na suroviny
- 1 lžíce sezamový olej
- zázvoro velikosti palce, nakrájený na slabé nudličky
- 300 g růžičková kapustaočištěná a rozpůlená
- 250 g fazolové klíčky
- 1 malý svazek jarní cibulkašikmo nakrájená
- 1 lžíce medtekutý
- 2 lžíce sojová omáčkaplus navíc na servírování
- 1 lžíce sezamová semínka
Nutriční hodnoty: per serving
- kcal112
- tuky6g
- nasycené1g
- sacharidy10g
- cukry8g
- vláknina5g
- proteín6g
- sůl1.38g
Postup přípravy
krok 1
Ve woku nebo velké pánvi rozehřejte olej. Zázvor a růžičkovou kapustu restujte 5-6 minut, dokud lehce nezhnědnou. V případě potřeby přidejte během smažení několik lžic vody.
krok 2
Vhoďte fazolové klíčky, jarní cibulku, med a sójovou omáčku a za stálého míchání smažte 1 minutu. Posypte sezamovými semínky a ihned podávejte zakápnuté sójovou omáčkou, chcete-li.