Kapustičky s fazolovými výhonky a sezamem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 lžíce sezamový olej
- zázvor, o velikosti palce, nakrájený na slabé nudličky
- 300 g růžičková kapusta, očištěná a rozpůlená
- 250 g fazolové klíčky
- 1 malý svazek jarní cibulka, šikmo nakrájená
- 1 lžíce med, tekutý
- 2 lžíce sojová omáčka, plus navíc na servírování
- 1 lžíce sezamová semínka
Postup přípravy
- KROK 1
Ve woku nebo velké pánvi rozehřejte olej. Zázvor a růžičkovou kapustu restujte 5-6 minut, dokud lehce nezhnědnou. V případě potřeby přidejte během smažení několik lžic vody.
- KROK 2
Vhoďte fazolové klíčky, jarní cibulku, med a sójovou omáčku a za stálého míchání smažte 1 minutu. Posypte sezamovými semínky a ihned podávejte zakápnuté sójovou omáčkou, chcete-li.