
Křupavá brokolice
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 6
Přejít na suroviny
- 500 g brokolicenejlépe stonkové nebo rozdělené na růžičky
- 25 g máslo
- 1 hrst strouhanka
- 1/2 citron
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal73
- tuky4g
- nasycené2g
- sacharidy5g
- cukry1g
- vláknina2g
- proteín4g
- sůl0.15g
Postup přípravy
krok 1
Brokolici uvařte v osolené vodě doměkka, poté sceďte a nechte okapat. Rozpusťte v pánvi máslo a opečte na strouhanku, dokud nebude zlatavá. Osolte, lehce opepřete čerstvě mletým pepřem a přelijte přes horkou brokolici. Pokapejte vymačkanou šťávou z poloviny citronu a podávejte.