reklama

Suroviny

  • 250 g čočky
  • 10 ks cherry rajčata
  • 1 ks Paprika
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 200 g Feta
  • 1 svazek petrželky
  • 2 ks šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce Balsamica Condimento weißer, oder Weißweinessig
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 8 lžiček olivového oleje
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  • KROK 1

    Čočku vařte v neosolené vodě 20-25 minut. Poté sceďte a propláchněte ve studené vodě a nechte dobře okapat.

  • KROK 2

    Cherry rajčata omyjete, rozpůlte nebo rozčtvrťte. Papriky omyjte, rozpůlte a vyjmete semínka. Nakrájejte na jemné kostičky. Jarní cibulku očistěte a nakrájejte na kolečka. Rozdrobte fetu. Petrželku opláchněte, osušte, zbavte hrubých stopek a nasekejte nadrobno.

  • KROK 3

    Na zálivku oloupejte a nakrájejte najemno šalotku a stroužek česneku. Smíchejte ocet se solí, pepřem, česnekem a šalotkou.

  • KROK 4

    Nechte pár minut odstát a poté vmíchejte olivový olej. Čočku smíchejte s rajčaty, paprikou, fetou, nasekanou petrželkou a připravenou vinaigrettkou. Dochuťte solí a pepřem. Dobrou chuť!

reklama
reklama
reklama
reklama